RU  UA

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.40
НБУ:USD  40.35
Life

Новини

1 липня

20 червня

Всі новини

Святкуємо Масниці: як приготувати марокканські дірчасті млинці, відеорецепт

В Україні триває святковий тиждень - Масниця, який відзначають перед Великим постом. В ці дні прийнято готувати млинці та вареники, а також запрошувати до себе і ходити в гості.

Розповідаємо, як приготувати прості, але дуже незвичайні марокканські дірчасті блинці, які точно вразять ваших гостей, за рецептом кулінарного блогера Дмитра Дорошенка.

Ці млинці відомі під назвою багрір, їх готують у деяких країнах північної Африки, тому вони більш відомі як марокканські. Ці млинці більше нагадують пористий лаваш, а під час випікання тісто утворює сотні дірочок. Саме тому вони отримали ще одну назву - "1000 та 1 дірочка".

Інгредієнти

Для млинців:

280 г манної крупи

200 г пшеничного борошна

700 мл теплої води

5 г сухих дріжджів

1 ст. л цукру

1 ч. л розпушувача

1 ч. л солі

Для соусу:

50 г меду

50 г вершкового масла

Як приготувати

1. У миску налити половину об'єму теплої води, всипати цукор і перемішати. Потім додати сухі дріжджі і залишити у спокої на 10 хвилин, щоб вони активізувалися.

2. В окремій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, манну крупу, розпушувач та сіль.

3. У теплу воду з дріжджами потроху вводимо суху суміш й ретельно вимішуємо вінчиком. Потім додаємо воду, що залишилася, і замішуємо тісто - воно має вийти густішим, ніж на тонкі млинці.

4. Залишаємо тісто у теплі на 30 хвилин, щоб підійшло, і далі починаємо випікати на сухій сковороді. Обов'язкова умова - сковороду повинна бути гарно розігріта.

5. У центр наливаємо трохи тіста і чекаємо, коли на поверхні з'являться дірочки. Смажити марокканські млинці треба лише з одного боку на середньому вогні.

6. Млинці виходять пористими, як губка, тому добре вбирають усі соуси, які ви вирішите до них приготувати. Традиційно їх подають із вершково-медовим соусом. Для цього розтоплене вершкове масло змішують із рідким медом у рівних пропорціях.

Смачного і веселих Масниць!