RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

Всі новини

Не накличте проблем: прикмети про капці, які є хорошим чи поганим знаком

У народних традиціях є безліч прикмет, у тому числі і про домашні капці.

"Апостроф" розповідає про прикмети, що стосуються кімнатного взуття.

Читайте також: Зраджуватимуть наліво і направо: астрологи назвали п’ять найбільш невірних знаків Зодіаку

Чому не можна ходити в одному капці

Це забобон стосується не тільки тапочок, але й будь-якого іншого взуття або навіть шкарпеток. Заборона ходити в одному капці - прикмета, яка пережила кілька сотень років. Ще здавна люди вважали, що нехтування цим правилом назве лихо.

Нові капці

Існує повір'я: якщо самотня жінка або чоловік купить тапочки, що сподобалися, то тим самим вони залучать суджену/нареченого. При цьому їх треба сховати, щоби ніхто не бачив і не одягав.

Прикмети про чоловічі капці

  • Якщо жінка хоче зустріти ділового/забезпеченого обранця, їй слід купити шкіряні чоловічі тапки.
  • Жінці, яка мріє зустріти домашнього чоловіка, потрібно придбати затишні м'які тапочки.
  • Існує також застереження: купіть дешеві китайські капці, то й чоловіка отримаєте ледаря, зі шкідливими звичками та незабезпеченого.

Чи дарувати тапки на день народження

Є багато повір'їв, що передбачають, що не можна дарувати капці на будь-який святковий день. Це повір'я обіцяє розлуці людині, якій було зроблено подарунок, із кимось із рідних йому людей.

Прикмети про капці, які є гарним знаком

  • Знайшли капець чи інше взуття. Існує повір'я, що це знак, що віщує появу чогось хорошого в житті. Є негласна думка: домашні капці – це символ затишку та добробут. Якщо самотня людина натрапила на таку знахідку, то незабаром знайде свою другу половинку.
  • Втрата кімнатних капців. Відповідно до цієї прикмети, втрата нових або поношених капців звільнить вас від важких стосунків з людьми. Те саме можна сказати і до обов'язків: якщо ви займаєтеся чимось нецікавим і давно хотіли б з цим порвати, але не надавалися нагоди, то така можливість скоро з'явиться.

Прикмети про капці, що передвіщають біду

  • Доношувати капці за померлим. Є прикмета, яка не віщує нічого хорошого: той, хто носить капці покійного, сам ризикує незабаром загинути.
  • Сплутати правий з лівим капцем. Якщо таке сталося, то чекайте, що незабаром дізнаєтесь: колеги чи друзі розпускають про вас неприємні чутки.
  • Старі капці. Вважається, що від кімнатного взуття, що відслужило, слід позбутися. Насамперед належить до старих, дірявих капців. Якщо цього не зробити, то незабаром ви можете захворіти.
  • Більшість людей у наш час намагаються тверезо мислити і не вірять у таке. Інші ж вважають за краще все ж таки перестрахуватися на випадок чого. І все ж багато хто довіряє цим повір'ям. У будь-якому випадку це вибір кожного, який ми не засуджуємо або дискредитуємо.

Раніше "Апостроф" писав, що старець Єлисей отримав одкровення про закінчення війни в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Вдалий час для успішних дій: астролог озвучив сценарії завершення війни в Україні

Росію чекають важкі часи і Божий суд: 99-річний старець з гори Афон розповів, коли настане мир в Україні

Буде кілька знамень: пророцтво карпатського мольфара Любомира про закінчення війни