RU  UA

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Life

Відмовте, навіть якщо просять: чому не можна мити посуд в чужому домі

Нерідко після посиденьок з друзями ми прагнемо допомогти близькій людині та пропонуємо помити брудний посуд. Робити цього категорично не можна, адже від цього ви стаєте енергетично слабкішими.

Про повір'я щодо миття посуду розповідає "Апостроф".

Кожен предмет, з яким людина має справу, з часом накопичує в собі її енергію. Тож, що якщо цей предмет використовується щодня, він зберігатиме енергію свого власника, і це може стосуватися навіть звичайного посуду. Водночас езотерики вважають, що вода, як природна стихія з очисними властивостями, може змити усе, навіть чужу ауру. Вони стверджують, що миття посуду у гостях може бути символом передачі своєї енергії для відновлення енергії господаря будинку.

Читайте також: Ніколи так не робіть: пояснюємо популярні прикмети про гроші біля дзеркала

Проте, це лише одна з причин, чому мити посуд у чужому будинку вважається недоречним. Наші предки вірили у накопичення енергії в предметах свого дому. Звідси походить припущення, що якщо чужа особа миє посуд у вашому будинку, вона залишить частину своєї енергії, яка може мати негативний вплив. Такий акт, за віруванням, може призвести до втрати щастя в родині та виникнення непотрібних конфліктів.

Окрім цього, в чужому домі не можна й прибирати. Це можна вважати ведмежою послугою, оскільки намагаючись допомогти можна розгнівити духів-охоронців дому, відомих як домовики. Ці духи можуть розгнівитися на необережну господиню, яка дозволила іншій людині мити посуд, і почнуть капостити. Або ж взагалі підуть з дому, забравши з собою добробут та щастя.

Раніше ми писали, чому не можна зберігати чужий посуд вдома.