RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Life

Новини

15 травня

Всі новини

Грошове дерево притягне достаток: як доглядати товстянку і де краще поставити

Дехто любить тримати вдома рослини з метою покращити інтер'єр, інші – аби зробити повітря чистішим. А хтось вірить у прикмети, як, наприклад, в те, що товстянка або "грошове дерево" може покращити фінансове становище.

Про це повідомляє "Апостроф Лайф".

Прикмети

У народі вважають, що якщо посадити вдома "грошове дерево", то у власника з'являться гроші. Аби досягти кращого ефекту, рослину рекомендують саджати у горщик червоного кольору, попередньо поклавши на дно кілька монет. Також можна обережно підвісити банкноти та червоні стрічки на грошове дерево. Ці елементи допоможуть створити позитивну енергію у вашому просторі та сприяти втіленню фінансових цілей та добробуту в оселі. Крім того, можна розмістити поруч будь-які декоративні елементи, що символізують багатство, наприклад, скарбничку або зображення магічних символів добробуту.

Не варто нехтувати і доглядом за товстянкою, попри те, що це досить невибаглива рослина. Адже, якщо листочки на ньому будуть дрібними, то в ваших кишенях будуть водитися тільки дрібні гроші.

Читайте також: Зелені синоптики: які рослини можуть передбачати погоду

Де краще розмістити грошове дерево

Грошове дерево любить достатню кількість розсіяного світла, проте не терпить прямого сонячного випромінювання. Тому її краще ставити недалеко від вікна з південно-східного або південно-західного боку. За вченням фен-шуй ідеальним місцем є куток у південно-східній частині квартири. Саме таке розташування грошового дерева символізує збагачення та допоможе притягувати у ваш дім фінансовий успіх.

Крім того, красула є теплолюбною рослиною, тому краще тримати її в місці без різких температурних коливань. Не розміщуйте її біля радіаторів опалення чи кондиціонерів, а також на підвіконні. Оптимальна температура для грошового дерева коливається від 18 до 25 градусів за Цельсієм.

Також важливо забезпечити грошовому дереву достатню вентиляцію, але уникати протягів. Рекомендується провітрювати приміщення або використовувати системи вентиляції у приміщенні, де росте рослина.

Як доглядати за грошовим деревом

Догляд за грошовим деревом досить простий. Спеціальні ґрунтові суміші для цієї рослини доступні у будь-якому магазині для садівництва або можна приготувати їх самостійно. Поливайте грошове дерево лише тоді, коли верхній шар ґрунту пересихає. Уникайте перенасичення ґрунту водою, щоб уникнути гниття коренів. Підтримуйте форму рослини, обрізаючи відмерлі ділянки. Регулярно додавайте добрива для сукулентів, за винятком зимового періоду, коли рослина перебуває у спокої.

Раніше ми писали, чому не можна садити папороть біля дому.