RU  UA

Четвер, 4 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Life

Новини

1 липня

20 червня

Всі новини

Залишає гніздо - чекай біди: значення популярних народних прикмет про лелек

У народі існує безліч прикмет, пов'язаних із лелеками, які є символом любові до батьків та своєї рідної землі, а також добробуту в сім'ї.

"Апостроф Лайф" розповідає популярні прикмети про лелек.

Читайте також: Побачити в небі пару журавлів – гарний знак: найвідоміші прикмети про птахів

Лелеки і війна

Ці птиці гніздуються лише у безпечних та спокійних місцях. Якщо вони залишать гніздо - може бути лихо, а якщо повертаються - там буде все спокійно та мирно, тому дають надію людям, що скоро закінчиться війна.

Побачити лелеку

Навесні побачити цих птахів - людина скоро гулятиме на весіллі, а зграю лелек - незабаром буде поповнення у сім'ї чи приїдуть рідні. Якщо не виходить завагітніти, то якщо побачити лелеку і загадати це бажання - наступного року з'явиться на світ така бажана дитина.

Також у народі вірять, якщо людина побачить одного лелеку - вона весь рік буде самотньою, а двох - зустріне кохання або незабаром возз'єднається з партнером. Якщо ж дівчина побачила цього птаха в гнізді - вона весь рік буде у батьківському домі. Якщо ж незаміжня дівчина побачить лелеку, який летить назустріч, то скоро вона зустріне своє кохання.

Лелеки і погода

  • Якщо прилітають раніше весни, то незабаром буде потепління;
  • Якщо стоїть на одній нозі, то незабаром похолодає;
  • Якщо довго кружляють біля своїх гнізд, то буде шквальний вітер;
  • Якщо клопочуть у гніздах, то потрібно вже садити цибулю.

Гніздо лелек

Будинок, в якому або поруч з яким оселився лелека - щасливий, його господарів чекає добробут та захист від лиха, у тому числі від блискавок та пожеж. Водночас якщо лелека залишає своє гніздо - будинок можуть обікрасти або може статися пожежа.

Гніздо лелеки на даху - у сім'ї буде все добре з грошима, якщо звили декілька лелек на даху - будуть й гроші, й взаєморозуміння у подружжя. Село, в якому оселився цей птах, теж буде під захистом від зла. Руйнувати гніздо, виганяти птаха, вбивати його - чекай на відсутність грошей, хвороби та сварки.

Лелеки кружляють у небі

Побачити лелеку у небі - чекай на успіх та везіння. Якщо пролітають над будинок з малюком - через рік чекай на ще одне поповнення. Якщо вся сім'я побачила цих птахів у польоті, то всі справи у родині завершаться вдало, а будинок, над яким кружляють лелеки - благословенний. Але в жодному разі не слід показувати пальцем на них, птахи можуть заблукати.

Раніше ми публікували прикмети про розсипаний цукор.

  • Вас може зацікавити:

Як зрозуміти, що ви самодостатня людина: пояснюємо популярні прикмети

Муркотливе диво: цікаві прикмети про рудих котів вдома

Як кішки попереджають про зміну погоди: популярні народні прикмети