RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

Всі новини

Допоможе звичайна склянка: лайфхак з заточення ножиць

Якщо досить часто використовувати ножиці чи то в роботі з папером, чи на кухні, або навіть для розрізання тканини, то з часом їхнє лезо тупиться. Не завжди спеціальні інструменти для заточки леза ножиць знаходяться під рукою. Але є швидкий та дієвий лайфхак з використанням звичайної склянки.

Детальніше про це читайте у матеріалі "Апострофа".

Читайте також: Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Найчастіше інструмент тупиться, якщо не дотримуватися правил експлуатації різних видів ножиць, використовуючи їх для розрізання більш складних матеріалів, аніж ті, для яких вони створені. Наприклад, якщо манікюрними ножицями різати тверді предмети.

Якщо ви бажаєте заточити свої ножиці, але не хочете витрачати гроші на професійне заточення, то звичайна склянка може стати для вас незамінним помічником.

Спочатку необхідно переконатись, чи немає на лезах ніяких пошкоджень – перед заточенням їх потрібно виправити. Потім візьміть звичайну склянку і поставте її на рівну поверхню дном донизу. Вставте ножиці в середину склянки, так щоб одне з лез лежало на одній стороні, а інше – на іншій.

Тепер необхідно почати рухати ножицями згори донизу і назад, ніби ви хочете розрізати склянку. Зробіть 10-15 таких рухів, потім переверніть інструмент і повторіть процес на другому боці леза.

Після заточення обох лез, потрібно перевірити наскільки гострі ваші ножиці, спробувавши їх на папері.

Тепер вони справляться з будь-яким матеріалом: від паперу до шкіри або пластика, наприклад. Важливо повторювати таку процедуру не рідше, ніж раз у пів року.

Раніше ми розповідали, як правильно мити скляну плиту.

  • Вас може зацікавити:

Як швидко прибрати зі скла авто наліпку: допоможе звичайний рушник

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня