RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Life

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Квітів багато, а зав’язі немає: найпоширеніші помилки при вирощуванні помідорів

Здавалося б, зернятко помідора посадили, воно проросло і виросло у велику гарну рослину, квітів вдосталь, а от зав’язі для утворення плодів немає. В чому проблема?

"Апостроф Лайф" розбирався у найпоширеніших помилках при вирощуванні помідорів.

Читайте також: Вибагливе "жіноче щастя": чим підживити привабливі кремові квіти

Кожна господиня знає, що для зав'язування плодів необхідні спеціальні умови: сприятлива температура, регулярний полив та відповідний склад ґрунту. Фактори, що впливають на помідори, залежать також від того, що саме не так з вашими рослинами. Розберемо два головні фактори.

Пишне листя, але немає квітів

Рослинам потрібно від 6 до 8 годин повного сонячного світла для цвітіння, а потім і для плодоношення. Тому нестача освітлення є однією з основних причин відсутності плодів. Без світла томати будуть ростити листя, і давати лише кілька квіток, але ніяких помідорів. Якщо ваші томати не одержують достатньо світла, їх слід перемістити.

Ще одна причина – недостатній полив. Через брак вологи погано розвиваються плоди. Якщо ви недостатньо поливаєте рослини томатів, вони можуть дати лише кілька квіток, а потім просто скинути їх без утворення зав'язей.

Багато квітів, але немає томатів

Один з головних чинників – температура. Томатам для цвітіння потрібні температури від 18 до 21°C вдень і не менше 13°C вночі, щоб плоди почали зав'язуватися. Однак, якщо температурний показник надто високий (вище 29°C), вони не зможуть цвісти, а отже, не плодоноситимуть. Якщо у вас багато великих квітів, але немає помідорів, можливо, томатам надто холодно та волого чи надто жарко та сухо. Це призводить до опадання цвітіння і, звичайно ж, значно ускладнює плодоношення рослин.

Погода також може бути фактором, що впливає на запилення. Холодна, вітряна чи волога погода зменшує активність бджіл. Без цих запилювачів у вас буде лише кілька помідорів. Однак, як тільки погода нормалізується, цей фактор може зникнути сам собою, або замість цього ви можете запилювати їх вручну.

Раніше ми розповідали, чому квіти полуниці починають чорніти і як цьому запобігти.

  • Вас може зацікавити:

Як "скупати" фіалку без шкоди для вазона: важливі поради

Огірки садять наприкінці квітня – на початку травня: найкращі дати за місячним календарем

Друге підживлення: чим полити часник, щоб отримати великі головки