RU  UA

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Life

Новини

22 травня

21 травня

20 травня

Всі новини

Сезон комарів розпочався: як швидко позбутись докучливих кровопивць

З потеплінням на вулиці виникла потреба у позбавленні від комарів та інших комах. Для цього є методи, які допоможуть легко відлякати надокучливих комах.

Про це пише Martha Stewart.

Читайте також: Україну атакує мошкара: як уберегтися від надокучливих комах

Спосіб з водою

Коли комарі намагаються сісти на поверхню води, щоб відкласти свої яйця, вони не зможуть утриматись на воді та втопляться.

Тільки комарі, які вже харчувалися кров'ю, активно шукатимуть "стоячу" воду.

Необхідно наповнити миску або цебро водою. Додайте кілька крапель мила або рідкого мийного засобу та обережно перемішайте, не утворюючи бульбашки.

Пастка з дріжджів та цукру

Приготування суміші цукру, дріжджів та води – ефективний спосіб зловити комарів. Через кілька годин дріжджі починають виділяти постійний потік вуглекислого газу, що дуже приваблює комарів.

Потрібно відрізати верхню частину порожньої пластикової пляшки. На дні пляшки змішайте розчин цукру та дріжджів. Якщо ви використовуєте 2-літрову пляшку, змішайте 1 склянку теплої води, 4 столові ложки цукру та 1/3 чайної ложки дріжджів.

Вставляємо верхню частину пляшки шийкою вниз, щоб утворилася лійка. Відстань між шийкою та рівнем води повинна становити 1-2 см. Використовуйте стрічку або клей, щоб утримувати вирву на місці.

Потрібно залишити гору відкритим, щоб туди могли залітати комарі.

Чого бояться комарі

Ефірні олії

Найвідомішими "відлякувачами" комарів є ефірні олії. Комарі ненавидять запах ефірної олії гвоздики, лаванди, герані, лемонграсу, м'яти, чебрецю, базиліку, апельсину.

Лимон та евкаліпт

Найефективнішим засобом комарів та мошок вважається поєднання лимона та евкаліпту. Змішуємо 10 мл евкаліптової олії із соком одного лимона.

Кориця

Кориця має досить виражений і яскравий аромат, який теж відлякує комах. Потрібно розчинити невелику кількість кориці в теплій воді і поставити ємність десь поблизу.

Раніше "Апостроф" розповідав, як позбутися слимаків за допомогою народних засобів.

  • Вас також може зацікавити:

Як позбавитись від комах без шкоди для екології: корисні поради

Павутинний кліщ на огірках: що робити, якщо шкідник з'явився на рослинах

Як позбутися сверблячки після комариних укусів: 10 перевірених способів