RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Life

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Позбудьтеся настирливих спамерів: як заблокувати номер на iPhone та Android

Якщо ви користуєтеся смартфоном iPhone або Android, все, що вам потрібно зробити, це змінити кілька налаштувань, щоб позбутися дзвінків і повідомлень від спамерів.

Про те, як це зробити, розповіли на сайті PCmag.

Читайте також: Перехід зі смартфона на кнопковий телефон: які є три головні переваги

Як заблокувати когось на iPhone.

  • Операційна система iOS 13 і новіші версії мають можливість переадресовувати дзвінки від незнайомців або компаній. Вам потрібно зайти в Налаштування – Телефон – Вимкнути звук невідомих абонентів. Дзвінки з номерів, яких немає у вашому списку контактів, пропозиції Siri або останні дзвінки автоматично надсилаються на голосову пошту. Після цього користувач отримає сповіщення про виклик.
  • Ви можете надсилати текстові повідомлення з номерів, яких немає у ваших контактах, до іншого списку: Налаштування - Повідомлення - Фільтр невідомих відправників (Фільтр невідомих відправників).
  • Щоб заблокувати номер, відкрийте програму "Телефон — Історія", знайдіть номер, торкніться піктограми інформації (виглядає як маленька літера "i" у колі), прокрутіть униз і виберіть "Натиснути "Заблокувати цього абонента". Виклики з цього номера будуть перенаправлені на голосову пошту.
  • Щоб заблокувати когось у своєму списку контактів: Налаштування - Телефон - Заблоковані контакти - Прокрутіть униз і натисніть "Додати новий". Відкриється список контактів. Далі вам потрібно вибрати те, що ви хочете заблокувати. Також: Налаштування – Повідомлення – Заблоковані контакти – Додати нові.
  • Щоб заборонити комусь надсилати вам текстове повідомлення, торкніться номера чи імені у верхній частині екрана. Далі ви побачите спадне меню з трьома параметрами: Аудіо, FaceTime та Інформація: Торкніть «Інформація», а потім знову торкніть "Інформація". Прокрутіть вниз і натисніть Заблокувати цього абонента.
  • Ви можете заблокувати користувачів у FaceTime наступним чином: FaceTime - перейдіть до інформації та прокрутіть униз, щоб заблокувати цього абонента.
  • Якщо ви хочете заблокувати когось зі своїх контактів: Налаштування – FaceTime – Заблоковані контакти – Прокрутіть до пункту Додати новий і виберіть ім’я, яке потрібно заблокувати.

Як заблокувати абонента на смартфоні Android

Процес блокування номера на Android відрізняється, оскільки він надає виробникам мобільних телефонів певну свободу налаштування.

  • Як правило, ви можете заблокувати абонента, натиснувши його номер і вибравши "Заблокувати" зі спадного меню або торкнувшись значка з трьома крапками та вибравши "Заблокувати номер".
  • Деякі смартфони Android мають функцію екрана викликів, яка дозволяє Google Assistant не показувати дзвінки від людей, яких немає у ваших контактах. Щоб увімкнути екран виклику: Налаштування - Спам - Екран виклику - Фільтри викликів - Знайдіть розділ "Налаштування невідомих викликів" і виберіть тип абонента, якого ви хочете бачити (спам, можливі підроблені номери тощо).

Google Assistant сповістить усіх абонентів із цих категорій, що ви використовуєте фільтрування викликів, і запитає їх, чому вони телефонують. Потім користувачі можуть отримати стенограму чату в реальному часі та вирішити, чи відповідати.

Раніше "Апостроф" писав про те, як відволікти дитину від сидіння у смартфоні.

  • Вас може зацікавити:

Як заряджати телефон в авто, щоб не пошкодити гаджет: корисні поради

Чим не можна протирати смартфон: ці речовини можуть пошкодити захисне покриття на екрані

Що робити, якщо смартфон завис: названо ефективний лайфхак