Настав кінець травні і у продажу почала з’являтися молода картопля. Перед тим як готувати смачні страви, варто гарно почистити овочі.
"Апостроф Лайф" ділиться порадами, як швидко впоратися з цим завданням.
Читайте також: Диво-засіб з бур’яну: як правильно приготувати добриво з кропиви
Як почистити картоплю без ножа
Як це не дивно, але почистити овоч допоможе звичайна кухонна губка. Варто використовувати її жорстку сторону. Все дуже просто – тримайте картоплину під струменем води і проводьте по ній губкою. Побачите, як швидко злазить шкірка. Також можна взяти і металевий шкребок.
Замочування у воді
Досвідчені домогосподині радять взяти ємність з кришкою, покласти в неї картоплю і налити води. Варто зачекати пів години, а потім гарно потрясти каструлю. Побачите, як швидко злізе шкірка з овоча. Якщо не вдалось з першого разу очистити овочі, спробуйте ще раз.
Лайфхак із сіллю
Експерти радять для початку гарно вимити картоплю від землі. Взяти великий пакет, насипати туди солі, бажано грубого помелу. Покладіть у пакет картоплю, перетріть і почекайте, поки шкірка не злізе. Не забудьте промити овочі від солі під проточною водою, перед тим як готувати їх.
Раніше "Апостроф" розповідав, як зробити диво-добриво для розсади.
- Вас також може зацікавити:
Не бояться холоду й посухи: сім найбільш врожайних сортів картоплі, які радять садити навесні
Як самостійно приготувати ґрунт для розсади на основі землі з городу
Яку температуру для вирощування розсади перцю та баклажанів вважають