RU  UA

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Life

Новини

17 червня

16 червня

15 червня

Всі новини

Як уникнути перегріву двигуна влітку: 7 правил для водіїв

Літня спека збільшує ризик перегріву автомобіля. Своєю чергою це може призвести до поломок двигуна, а ремонт вимагатиме величезної кількості грошей. Тому водіям варто знати, як цього не допустити.

Видання "Твоя машина" публікує сім важливих порад щодо запобігання перегріву двигуна авто влітку.

Читайте також: Навіщо водії ставлять на дах авто каністру або пляшку: цікава аргентинська "традиція"

Увімкніть обігрівач салону

Це може допомогти, якщо індикатор температури на панелі приладів починає показувати перегрів. Обігрівач відводить частину тепла із двигуна в салон, тим самим знижуючи його температуру. У спекотний день це може викликати певний дискомфорт, але це тимчасове рішення, щоб уникнути серйозних пошкоджень двигуна.

Паркуйтесь у затінених місцях

Пряме сонячне проміння нагрівають як кузов авто, так і внутрішні компоненти, включаючи двигун. Якщо ви будете використовувати сонцезахисний екран на лобовому склі, це також допоможе захистити авто від перегріву двигуна.

Контролюйте датчик температури та рівень охолоджуючої рідини

Простим способом захисту від перегріву є контроль датчика температури та рівня охолоджуючої рідини. Якщо рівень рідини, що охолоджує, низький, двигун може швидко перегріватися. Потрібно регулярно перевіряти рівень охолоджуючої рідини в бачку та доливати її за потреби.

Слідкуйте за техобслуговуванням системи охолодження

Потрібно стежити за технічним обслуговуванням системи охолодження. Вона включає радіатор, водяний насос, термостат і шланги. Всі ці компоненти вимагають регулярного догляду та чищення. Наприклад, варто почистити радіатор, замінити речовину, що охолоджує, і так далі.

Перевіряйте вентилятори та ремені

Варто переконатися, що вентилятори охолодження працюють правильно і включаються при необхідності. У свою чергу, ремені не повинні бути зношеними. Якщо ці компоненти вийшли з ладу, система охолодження двигуна не працюватиме нормально.

Уникайте перевантажень двигуна

У спекотні дні рекомендується уникати тривалих подорожей. Це допоможе уникнути перегріву двигуна.

Перевіряйте стан термостату

Якщо термостат виходить з ладу, це може призвести до перегріву двигуна. Потрібно стежити за його станом, оскільки він регулює потік рідини, що охолоджує, через двигун і радіатор.

Раніше ми розповідали про те, що буде з авто, якщо його довго не мити.

  • Вас може зацікавити:

Неприємні запахи в авто можуть означати, що є несправності: чотири ознаки

Пам'ятка водієві: коли заборонено їхати через залізничний переїзд

Як швидко прибрати зі скла авто наліпку: допоможе звичайний рушник