RU  UA

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Life

​Ідеальне доповнення до салатів: як виростити смачну руколу вдома

Не обов’язково купувати руколу для салату в магазинах та на базарах, адже нема нічого складного в тому, аби виростити рослину у себе вдома.

Детальніше про це читайте у матеріалі "Апострофа".

Читайте також: Щедрий врожай гарантовано: чим підживити огірки у червні

Таємниця вирощування руколи на власному городі не є таким вже й секретом – рослина потребує регулярного зволоження та періодичного розпушування ґрунту. З моменту появи перших сходів та до зрізання листя минає від 20 до 35 днів.

Слід не забувати проріджувати молоді побіги, якщо вони ростуть надто густо. Таке близьке сусідство може вплинути на розмірах та смакових якостях руколи. Також на смак може вплинути й початок періоду цвітіння. Зазвичай передчасне цвітіння може статись в період жаркої та сухої літньої погоди.

Варто пам’ятати, що листя дорослої рослини втрачає свій смак та стає занадто грубим для його вживання в їжу. Саме тому рекомендуються не допускати їхнє переростання до розміру більш ніж 10 сантиметрів.

Рукола не потребує спеціальних підживлень, але для більшої родючості ґрунту допускається підсипати рослину та ділянку навколо неї старим торфом або перегноєм.

Раніше ми розповідали про те, як правильно підв'язати малину.

  • Вас може зацікавити:

Не зійшла морква: чи можна сіяти насіння в червні

Як зрозуміти, чого не вистачає капусті: поради і ефективні добрива

Як завжди бути на зв'язку під час вимкнення світла: дієві поради