Горобина – джерело вітамінів та незамінна допомога при захворюваннях. Здавна вважається, що вона є "берегинею домашнього вогнища", і тому дерево горобини завжди саджали біля оселі, аби відганяти нечисті сили.
Про це повідомляє Youtube-канал "Полтавський хуторок".
Читайте також: Як правильно пасинкувати огірки: цей прийом допомагає покращити врожай
Ягоди горобини містять таку велику кількість вітаміну С, яка значно перевищує показники лимона в цьому компоненті. У 100 грамах плодів горобини міститься більше вітаміну С, аніж у двох великих лимонах.
Якщо порівнювати горобину та квасолю за вмістом харчових волокон, то виявиться, що відмінності не суттєві. За кількістю вітаміну В2 ягоди горобини не поступаються телятині, а за кількістю білка вони співставні курячому яйцю.
Саме тому горобина є лікарською рослиною, яку активно використовують українці в медичних цілях впродовж багатьох віків. Її плоди додають у трав'яні збори, вживають у разі зобної хвороби, виганяють застояну жовч і знімають набряки.
Дачники практикують виготовлення вина з плодів цієї рослини, яке виходить не тільки смачне та запашне, але й має лікувальні характеристики. Вміст провітаміну PP і вітаміну А в горобині співставний помідору та моркві.
Якщо ж ви загорілись бажанням посадити деревце горобини у себе на подвір’ї або на дачній ділянці, то варто обрати сорти "Гранатна" і "Титан". Плоди цих сортів мають незначну терпкість і розміром до одного сантиметра. Також можна обрати сорт "Червона велика", який дає плоди з легкою гіркотою, та "Рубінова", що порадує вас своїм декоративним листям.
Раніше ми розповідали про те, як приготувати добриво для грядок і які культури вам "подякують".
- Вас може зацікавити:
Звичайна харчова сода стане в пригоді в саду і на городі: чим вона корисна
Чому баклажани виростають гіркими: помилка багатьох дачників
Тропічний куточок на підвіконні: як виростити красиві і здорові орхідеї