RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Life

Новини

11 вересня

16 серпня

6 серпня

5 серпня

1 серпня

30 липня

29 липня

26 липня

1 липня

20 червня

Всі новини

​Берегиня домашнього вогнища: для чого треба садити горобину в саду

Горобина – джерело вітамінів та незамінна допомога при захворюваннях. Здавна вважається, що вона є "берегинею домашнього вогнища", і тому дерево горобини завжди саджали біля оселі, аби відганяти нечисті сили.

Про це повідомляє Youtube-канал "Полтавський хуторок".

Читайте також: Як правильно пасинкувати огірки: цей прийом допомагає покращити врожай

Ягоди горобини містять таку велику кількість вітаміну С, яка значно перевищує показники лимона в цьому компоненті. У 100 грамах плодів горобини міститься більше вітаміну С, аніж у двох великих лимонах.

Якщо порівнювати горобину та квасолю за вмістом харчових волокон, то виявиться, що відмінності не суттєві. За кількістю вітаміну В2 ягоди горобини не поступаються телятині, а за кількістю білка вони співставні курячому яйцю.

Саме тому горобина є лікарською рослиною, яку активно використовують українці в медичних цілях впродовж багатьох віків. Її плоди додають у трав'яні збори, вживають у разі зобної хвороби, виганяють застояну жовч і знімають набряки.

Дачники практикують виготовлення вина з плодів цієї рослини, яке виходить не тільки смачне та запашне, але й має лікувальні характеристики. Вміст провітаміну PP і вітаміну А в горобині співставний помідору та моркві.

Якщо ж ви загорілись бажанням посадити деревце горобини у себе на подвір’ї або на дачній ділянці, то варто обрати сорти "Гранатна" і "Титан". Плоди цих сортів мають незначну терпкість і розміром до одного сантиметра. Також можна обрати сорт "Червона велика", який дає плоди з легкою гіркотою, та "Рубінова", що порадує вас своїм декоративним листям.

Раніше ми розповідали про те, як приготувати добриво для грядок і які культури вам "подякують".

  • Вас може зацікавити:

Звичайна харчова сода стане в пригоді в саду і на городі: чим вона корисна

Чому баклажани виростають гіркими: помилка багатьох дачників

Тропічний куточок на підвіконні: як виростити красиві і здорові орхідеї