RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Life

​Накличете невдачу або смерть: які речі заборонено тримати вдома

Деякі речі побуту можуть мати погану енергетику, тому тримати їх у своєму будинку заборонено. Існують повір’я, яким сотні та тисячі років, що небажані предмети можуть накликати на дім біду та навіть наректи своїх господарів на смерть.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Читайте також: День літнього сонцестояння: що обов’язково треба зробити в найдовший день року

Здавна наші предки вірили, що кожен предмет наділений особливою енергетикою та силою. Деякі з них оберігають домівку та своїх господарів, але є й такі, що можуть нашкодити.

Зламаний годинник

Годинник – невід’ємна частина людського життя не тільки у повсякденних справах, але він тісно пов’язаний з плинністю людського часу на землі. У вікторіанську епоху, якщо хтось з мешканців будинку помирав, то годинник обов’язково зупиняли. Звідси й повір’я, що годинник, який раптово перестав працювати, принесе в дім невдачу.

Натомість існує й інше, ще старіше повір'я - якщо зламаний годинник раптово почав працювати, то це знак, що смерть вже близько.

Неживий декор

Мертві речі в будинку можуть накликати невдачу. Це можуть бути звичні нам голови мертвих тварин, які мисливці звикли тримати в якості трофея, або ж зрізані квіти, що вже засохли.

Цей зв'язок між предметами, що розкладаються, і людською смертністю прослідковується з творів мистецтва vanitas, де черепи, фрукти, що гниють, згаслі свічки символізують швидкоплинність людського життя.

Стара мітла

Є старе повір’я, що стара мітла може "вимести" успіх. Тому не бажано брати такий предмет з собою, якщо ви вирішили змінити помешкання.

Такий забобон має й практичне значення – інструменти для прибирання можуть перенести шкідників та бруд з вашого попереднього місця проживання до нового.

Крісло-гойдалка

Ірландські легенди говорять, що порожнє крісло-гойдалка – запрошення для злих духів. Якщо ж стілець розгойдується сам по собі, це знаменує небезпеку: злі духи вже тут, і смерть вже може чатувати на тебе.

Кактуси

Здавалося б, що така звична нам в інтер’єрі рослина несе виключно декоративний характер. Але повір’я зі всього світу кажуть, що кактуси належать до речей, які приносять невдачу.

Пір'я павича

У багатьох західних країнах це символом невдачі. Невідомо що саме викликає страх у цьому милому пір’ї, чи то "очі" на ньому, чи то яскраве оперення, але багатьох це змушує бачити в ньому щось диявольське.

Натомість у східних культурах павичі є символами удачі. Тому зберігати таке пір’я вдома чи ні – лише на ваш розсуд.

Тріснутий або сколотий посуд

Посуд в домі – це символом багатства та добробуту. А от сколота тарілка чи тріснута миска приносять в будинок негативну енергію, тому варто відразу викидати такий посуд.

Забобони радять також позбавитися від зламаних меблів та інших пошкоджених предметів домашнього вжитку.

Раніше ми розповідали, на який день випадає Трійця і як підготувати дім до Зеленої неділі.

  • Вас може зацікавити:

Чи правда кактус треба ставити біля монітора, щоб він "поглинав радіацію"

Що робити з кактусом, який жовтіє: правила догляду за хворою рослиною

Протирати помитий посуд рушником небезпечно: чому треба цього уникати і що робити