RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Пов’язані з високосним роком: пояснюємо незвичайні народні прикмети і забобони

Високосний рік, коли кількість днів становить 366 (на одну добу більше), породив безліч прикмет та забобонів. Він випадає кожен четвертий рік, при цьому вважається, що дотримання певних правил дозволить уникнути негативу, який може принести з собою.

Апостроф Лайф зібрав незвичайні народні прикмети і забобони у високосний рік.

Читайте також: Можна накликати біду: в які дні тижня не варто займатися прибиранням

Негативне 29 лютого

Чорний кіт на вулиціФото: wikipedia.org

Вважається, що у високосний рік особливо небезпечною є дата 29 лютого. Відповідно до прикмет, всі негативні події трапляються в цей день. Тому рекомендувалося залишатися вдома, а також не робити вагомих справ до світанку. Цікаво те, що провівши цей день уві сні, можна було уникнути поганого впливу.

Небезпека переїздів

Також не радять змінювати місце проживання у високосний рік. Такий переїзд не принесе нічого хорошого. Вважається, що це може призвести лише до сімейних розбіжностей та конфліктів. Тому варто відкласти такі зміни на більш сприятливий час.

Невдалі покупки нерухомості

Так само прикмети вказують на те, що нічого вдалого не буде від будинку, купленого або побудованого у високосний рік. Є загроза того, що його жителі часто хворітимуть, а ремонт затягнеться на невизначений час. Проте дуже ретельний відбір нерухомості та перевірка документів може знизити ймовірність негативного наслідку.

Небезпечні продажі цінного майна

Значні угоди, такі як продажі нерухомості чи цінних предметів, радять відкласти на кращі часи. Вважається, що людина пожалкує від такого рішення.

Невдала торгівля тваринами

За прикметами, у високосний рік буде невдала торгівля тваринами. Проте це правило може бути порушене, якщо бізнес вкрай залежить від необхідності продажів.

Поганий час для садів та городів

Є прикмета, що у високосний рік буде невдалим садівництво городів та садів. Проте, слідуючи місячному календарю та прогнозів погоди, можна знизити ризик негативних наслідків.

Заборона на збір грибів, ягід та трав у лісі

Також існує заборона на збір грибів, ягід та трав у лісі. Особливо це стосується дня Івана Купали. Проте існує обхідний шлях - промовляння певної молитви, яка здатна допомогти уникнути поганого впливу високосного року.

Небезпечні знахідки округлої форми

Не можна піднімати речі круглої форми із землі. Знайдені такі предмети, як монети чи кільця, вважаються нещасливими. Тому їх краще обійти десятою дорогою.

Раніше ми розповідали про те, що існує кілька народних прикмет, які вказують на те, що людина може швидко розбагатіти.

  • Вас також може зацікавити:

Як визначити тривалість життя по лініях на долоні

Попередження про нещастя: які існують прикмети про ремонт та поломки в будинку

До чого призводить розбита чашка