RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Life

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Будете мати неприємності: які речі за народними прикметами не можна позичати сусідам

У народі виникло різноманіття прикмет та забобонів, пов'язаних із сусідами. Зокрема, існує цілий список речей, які категорично забороняється позичати.

Апостроф Лайф зібрав все, що відомо про такі прикмети.

Читайте также: Ласточка свила гнездо под крышей дома: о чем говорит народная примета

Хоч допомога сусідам є благородною справою, однак деякі речі краще не позичати, а потрібно просто ввічливо відмовити. За народними прикметами, такий прояв доброти може принести неприємності та створити проблеми з фінансами.

Не можна позичати гроші

Наші предки боялись позичати гроші, якщо вони удома останні. В нинішніх реаліях, навіть якщо на карті у вас уся заробітна плата, краще утриматись від надання такої допомоги. Так можна убезпечити себе від проблем з фінансами. Проте є важливий нюанс - дозволяється позичати гроші заможній людині на короткий термін. Вважається, що коли вона їх поверне, то поділиться власним фінансовим успіхом.

Проте заборонено позичати гроші вночі чи ввечері у понеділок, тобто після заходу сонця, а також перед великими святами. Окрім того, не можна позичати в день народження когось із членів родини, особливо дітей. У разі, якщо близький родич вирушив у подорож, то у цей день не можна позичати чи брати у борг гроші.

Заборонено давати хліб та сіль

Також за народними прикметами, забороняється віддавати останній шматок хліба з дому, оскільки такі дії обіцяють бідність. Не дають хліб і з порога. Не можна віддавати хліб з дому після заходу сонця, щоб не викликати непорозуміння у сім'ї. Сіль має потужну енергетику і дати її у борг - це притягнути чужі неприємності у будинок, особисте життя чи на роботу. Якщо попросили сусіди сіль, то можна дати, але з умовою, щоб не повертали назад.

Не варто позичати одяг

Не радять позичати особисті речі, адже вони нагромаджують енергетику господарів. Взяти такий одяг можна тільки у тому разі, якщо ви впевнені у добрих намірах людини. Якщо одяг дуже необхідний, то за нього треба віддати кілька монет - це забере негатив.

Заборонено давати посуд

Якщо сусідці щось дуже знадобилося, то варіантів небагато: відмовити, подарувати, продати за гроші. Просто давати посуд в борг не можна - адже можна притягнути неприємності у дім.

Не можна позичати віник

Не радять позичати віник, адже цей предмет вважається сильним пристосуванням для очищення енергетики. Здавна вважалося, що позичати віник не можна, оскільки позбавляє будинок захисту та притягує неприємності.

Нагадаємо, раніше ми розповідали прикмети про гніздо ластівки під дахом будинку.

  • Вас також може зацікавити:

Ніколи так не робіть: пояснюємо популярні прикмети про гроші біля дзеркала

Чому не можна зберігати чужий посуд вдома: пояснюємо популярні прикмети

Примножують багатство: чотири "грошові" прикмети, про які мало хто знає