RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Life

Новини

21 травня

20 травня

19 травня

Всі новини

Секрети весняного прибирання: для чого господині використовують перекис водню

Існують доволі дієві секрети прибирання домівки, одним з яких є застосування перекису водню. Він цілком здатен замінити хімічні засоби.

Про це розповідає Апостроф Лайф.

Читайте також: Домашній феншуй: де краще в будинку поставити квіти

Перекис водню та прибирання

Так, перекис водню здатен поконкурувати за дієвістю зі спеціальним порошком для тюлю, засобами для виведення плям від слідів поту, засобами для видалення цвілі і не тільки.

Хоч в інтернеті є багато рецептів використання перекису у побуті, де рекомендують змішувати перекис із оцтом, у жодному разі не варто робити цього. Оскільки така пероцтова кислота здатна сильно пошкодити дихальні органи.

Очищенню кахлю

Цілком зможе впоратися перекис водню із очищенням міжплиткових швів. Для цього треба приготувати засіб у півлітровій банці, але не в чашці. Туди потрібно насипати пів склянки харчової соди і додати чверть склянки перекису. Після чого додати одну чайну ложку гелю для миття посуду.

Після цього треба струснути і нанести пасту на шви.

Через п'ять хвилин треба змити. Шви стануть значно світліші.

Чищення матраца

Також з перекису та води можна приготувати розчин для чищення матраца. Цей засіб можна застосовувати кожні пів року для чищення матраца пилососом.

Потрібно приготувати розчин перекису та води у співвідношенні 1 до 1. Губкою чи м'якою ганчіркою треба нанести суміш на плями і дати постояти 5-10 хвилин. Пляма посвітлішає, а якщо цього не сталося, то процедуру можна повторити. Щоб швидко просушити матрац, можна використати фен.

Прибирання ванної кімнати

Якщо ванна потьмяніла і в ній є наліт, треба приготувати пасту з 2/3 харчової соди та 1/3 перекису водню. Цей розчин треба нанести на поверхню ванни, сантехніку та душову перегородку. Через пів години треба змити. Результат буде бездоганний.

Дезінфекція щіток

Також варто щомісяця проводити дезінфекцію всіх зубних щіток за допомогою перекису водню. Для цього треба налити в склянку 100 мл перекису та опустити в неї щітки щетиною вниз, залишивши на 30-40 хвилин. Після чого потрібно ретельно прополоскати.

Очищення холодильника

Один раз на кілька місяців потрібно мити весь холодильник перекисом водню. Він здатен відмінно відбілити поверхню та прибрати всі неприємні запахи. Для цього треба перелити перекис у флакон із пульверизатором та розподілити засіб по всій поверхні.

Після чого треба протерти начисто м'якою ганчірочкою. Якщо сильно брудний холодильник, то до перекису треба додати столову ложку миючого для посуду чи харчової соди. З холодильника зникне весь бруд, а й поверхня стане більш світлою.

Дезінфекція кухонних дощок

Можна чистити перекисом кухонні дошки. На їхніх поверхнях потрібно розпорошити перекис, а через десять хвилин насипати на дошку сіль, додавши половинку лимона. Після цього треба втерти сіль у поверхню. Це не лише знищить всі сторонні запахи, а й відбілить дошку

Блиск для дзеркала

Якщо складно підібрати дієвий засіб для створення блиску на дзеркалі, то можна перелити перекис у пульверизатор і використати його замість засобу для дзеркал. У підсумку, дзеркало засяє, як нове.

Раніше Апостроф Лайф писав, як позбутися павутинного кліща на квітах будинку.

  • Вас також може зацікавити:

До чого призводить розбита чашка: прикмети і забобони

Як зрозуміти, що скоро можна розбагатіти: головні прикмети

Попередження про нещастя: які існують прикмети про ремонт і поломки в будинку