RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Life

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Ризикуєте принести біду: чи можна тримати вдома кактуси

Кактуси є одними з найпопулярніших рослин для вирощування у власних оселях та в офісах. Вони невибагливі у догляді, не займають багато місця та мають багато різноманітних видів. Однак є вірування, що вони можуть принести в дім небезпеку і негативну енергетику.

"Апостроф" вирішив дослідити цю тему, аби спростувати чи підтвердити поширені народні повір’я.

Читайте також: Як "скупати" фіалку без шкоди для вазона: важливі поради

Випромінюють негативну енергетику

  • Народне вірування

Згідно з пересудом, чим довші колючки рослини, тим більше негативної енергетики вона виділяє. Вважається, що рослина викликає в людях роздратування й призводить до емоційного спустошення.

  • Дійсність

Це вірування не має реальних підтверджених дослідницьких даних. Але забобонним людям варто добре все обдумати, перш ніж купувати кактус.

Впливають на особисті стосунки

  • Народне вірування

Прикмети кажуть, що незаміжнім дівчатам не варто утримувати вдома кактуси, адже рослина приваблює проблеми в особистому житті. Мовляв, в будинку з кактусом чоловіки не приживаються. Також є повір’я, що коли подарувати рідним кактус, то в стосунках з ними може статися розлад.

  • Дійсність

Як і попередній пункт, негативний вплив кактусів на сім'ю ніяк не підтверджено. Тому лише вам вирішувати, чи варто прислухатися до цих прикмет.

Надзвичайно складні у догляді

  • Народне вірування

Можливо кактуси вважаються невибагливими рослинами, але більшість стверджує, що вони потребують особливих умов утримання. А в дечому ці рослини навіть примхливіші за інші кімнатні квіти – неправильний догляд може погубити сукулент.

  • Дійсність

Ці повір’я правдиві. Кактуси дуже вимогливі до освітлення, яке в умовах української кліматичної зони важко забезпечити. Також рослину може згубити надмірне поливання та застоювання води в горщику. Все ж таки, батьківщиною кактусів є посушливі пустельні регіони, де опади бувають лише в сезон дощів. Особливою забаганкою колючих рослин є спеціальний ґрунт для посадки.

Шкодять здоров'ю

  • Народне вірування

Кактуси можуть впливати на загальний стан здоров’я людини.

  • Дійсність

На самопочуття та стан організму кактуси не впливають, а от нашкодити вашому здоров'ю можуть. Головна небезпека цих рослин – колючки, які легко проникають через одяг і встромляються глибоко в шкіру, де обламуються. Виймати такі голки складно і неприємно, а в рані можуть початись запальні процеси. Тому кактуси не варто тримати вдома, якщо у вас є маленькі діти або буваєте необережними у поводженні з рослинами.

Небезпечні для тварин

  • Народне вірування

Зазвичай власникам домашніх тварин не дарують кактуси та не рекомендують тримати їх вдома.

  • Дійсність

Досвідчені квітникарі не радять тримати ці рослини вдома, або ж варто розміщувати їх у недоступних для улюбленців місцях. Окрім того, що тварина може поранитись голками, так ще й сік кактусів містить понад 120 різних алкалоїдів, які вкрай токсичні для тварин. Це захисний механізм, який у диких умовах допомагає рослині виживати, а в домашніх - може згубити домашнього улюбленця.

Раніше ми розповідали, які дерева не "терплять" один одного.

  • Вас може зацікавити:

Міфи про "життєве дерево": чи можна садити тую біля хати

Вимогливий чагарник: чим підживити ожину для щедрого врожаю

Кульбаба на городі: як позбутися бур’яну на грядках раз і назавжди