RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Будуть свіжими тривалий час: "секрети догляду" за рушниками

Відчуття чистоти та свіжості після ванни або душу значною мірою залежить від рушників. Проте забезпечити м’якість рушників не так вже й легко – для цього можна скористатись декількома ефективними порадами для високоякісного догляду.

Про корисні лайфхаки розповідає "Апостроф Лайф".

Читайте також: Відмовтеся від "хімії": який фрукт допоможе під час прибирання

Перший крок – як прати рушники

Варто почати з того, як саме правильно прати рушники. Як правило, рушники перуть у пральній машині, що дозволяє заощадити час. Однак важливо не перевантажувати барабан, бо це може призвести до недостатнього виполіскування порошку з тканини, що зробить рушники жорсткими.

Температура води також має значення: висока температура може зробити тканину грубою, тому ідеально прати при температурі не вище 40 градусів, що є достатньою для дезінфекції.

Фото: istockphoto

Засоби для прання – які використовувати, а які уникати

Для того, щоб пом'якшити воду і тканину, багато хто використовує кондиціонери для білизни, але їх регулярне використання може згодом зробити рушники грубішими, якщо кондиціонер не виполіскується повністю. Тому іноді корисно прати рушники без додавання цих засобів.

Експерти також радять уникати використання відбілювачів при пранні рушників, оскільки вони можуть пошкодити тканину. Замість цього випробуйте комбінацію соди, солі та перекису водню.

Цей метод підходить для ванних рушників та тих, що використовуються для обличчя. Щодо кухонних рушників, особливо білих, їх можна безпечно відбілювати і навіть кип'ятити.

Для заміни звичайних кондиціонерів для білизни можна використати оцет, що також допоможе повернути рушникам м'якість. Додавши один ковпачок 9% оцту до води перед останнім полосканням, ви отримаєте помітний результат.

Фото: istockphoto

Як сушити рушники: поради

Після прання важливо правильно висушити рушники. Найкраще висушування – це просте розвішування на мотузці або спеціальному радіаторі для рушників. Уникайте сушіння махрових рушників на батареї, щоб вони не стали жорсткими і грубими.

Якщо ви використовуєте спеціальну сушарку, покладіть у барабан декілька чистих тенісних м'ячів. Вони допоможуть розбити волокна, що злиплись, і зроблять тканину м'якішою.

Варто також пам’ятати, що м'якість рушників залежить від щільності та якості використаної тканини. Високоякісні рушники зазвичай виготовляють із бавовни з щільністю не менше 500 грамів на квадратний метр. Більш щільні рушники важчі та сохнуть повільніше, тоді як менш щільні швидше втрачають свою м'якість.

Фото: istockphoto

Нагадаємо, раніше ми розповідали про простий спосіб миття вікон без розводів.

  • Вас також може зацікавити:

Як правильно робити перерву в роботі: пояснюємо прості правила

Займе дві хвилини: як видалити складки з одягу без фена і праски

Не беріть віник у руки у понеділок: в який день тижня краще підмітати, щоб притягнути у дім гроші