RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Не підуть вам на користь: 5 звичок які шкодять вашому волоссю

Здоров’я волосся залежить від багатьох факторів, враховуючи засоби для волосся та доглядову рутину. Проте деякі повсякденні звички, які ми можемо навіть не вважати шкідливими, насправді можуть здійснювати негативний вплив на стан та якість волосся.

Тому далі "Апостроф Лайф" розкаже, які ваші звички можуть лише шкодити волоссю.

Читайте також: Чи можна засинати під ввімкнений телевізор: які є наслідки

Звичка 1 – регулярне використання щітки з натуральної щетини

Трихологи, спеціалісти, які займаються вивченням структури, функцій та захворювань волосся та шкіри голови, вважають, що це може призвести до негативного впливу на структуру волосся – така звичка сприяє тому, що волосся стає більш ламким і випадає через пошкодження зовнішнього шару кутикули.

Саме тому трихологи рекомендують користуватися такими щітками лише у виняткових випадках.

Звичка 2 – використання фену та інших засобів для стайлінгу

Якщо ви щодня сушите волосся гарячим феном або користуєтеся випрямлячем, плойкою, то це здійснюватиме значний вплив на стан вашого волосся.

Висока температура легко ушкоджує волосся, причому цього можна навіть не відчувати. Експерти радять користуватися засобами для стайлінгу не частіше ніж раз на тиждень, а при використанні фену виставляти середню або низьку температуру. Сам фен потрібно тримати на відстані 15 см від волосся.

Фото: istockphoto

Звичка 3 – нерегулярне миття голови

Ця звичка має в основі такі ситуації, коли людина миє волосся рідше, ніж потрібно насправді. Рекомендується мити голову щонайменше раз на три дні. Залежно від особливостей самого волосся та шкіри голови кількість та періодичність миття голови може змінюватись.

Фото: istockphoto

Звичка 4 – ігнорування SPF-засобів

Мова йде про сонцезахисний крем, який потрібно наносити не тільки на обличчя, шию та руки, а й на лінію росту волосся за вухами.

Звичка 5 – траєкторія розчісування

Звичка розчісувати волосся зверху одразу до самого низу насправді досить таки шкідлива. Починати розчісували треба знизу, поступово переходячи все вище та вище. Якщо почати зверху, то велика ймовірність пошкодити волосся і заплутати його ще сильніше.

Фото: istockphoto

Нагадаємо, раніше ми розповідали про три помилки при прасуванні лляного одягу.

  • Вас також може зацікавити:

Як мотивувати себе до читання: отримаєте задоволення від процесу

Зроблять ваш гаманець повним: популярні прикмети про гроші

Чи реально позбутися запаху цигарок на одязі без прання - ефективні способи