RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Чому бузок ламати не можна: відповідь не лише в прикметах

Дехто вважає, що якщо ламати бузок під час цвітіння, кущ ростиме пишнішим та здоровішим, однак з ними не згодні ані біологи, ані юристи, ані ті, хто вірить у прикмети.

Чому не варто ламати бузок розповідає "Апостроф лайф".

Думка біологів

Ті, хто присвятив своє життя вивченню рослин, категорично відмовляються від того, щоб ламати гілки бузку. Вони наголошують, що давня думка, буцім-то бузок від цього цвістиме ще пишніше – хибна. Однак між ламанням та обрізанням бузку велика різниця. Останнє робити потрібно, але вже після того, як рослина відцвіте.

Читайте також: Чим варто полити герань: отримаєте неймовірний запах і чудові квіти

Порада юриста

Відповідь на питання, чи можна ламати бузок, можуть дати юристи. Річ у тому, що усі культурні рослини, що ростуть на загальних територіях, включаючи бузок, вважаються елементами озеленення. Шкода таким рослинам вважається шкодою муніципальній власності, а отже – карається законом. Такі дії передбачають штраф від 20 до 80 неоподатковуваним податком мінімумів доходів громадян.

Прикмети

За народними переказами, фіолетовий бузок у вазі вдома допоможе покращити взаємини в родині та позбутися заздрісників. Натомість букетів білого бузку варто уникати, оскільки, за повір'ям, вони можуть принести нещастя, конфлікти, розбрат та навіть змусити покинути будинок через негативні впливи на життя.

Раніше ми розповідали секрети використання чаю як добрива.

  • Вас також може зацікавити:

Ризикуєте принести біду: чи можна тримати вдома кактуси

Як "скупати" фіалку без шкоди для вазона: важливі поради

Міфи про "життєве дерево": чи можна садити тую біля хати