RU  UA

Четвер, 21 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Life

Накличите біду: чому не можна їсти із розбитого посуду

Мабуть, у більшості з нас на кухні можна знайти посуд, який трохи надбитий або тріснув. А оскільки це улюблена тарілка чи чашка, подарована близькою людиною, рука не піднімається її викинути. Але в давнину люди знали, що такого посуду треба позбавлятися і не тримати вдома, бо це привабить лихо і принесе негаразди.

"Апостроф Лайф" пояснює, чому не можна зберігати вдома посуд із тріщинами та сколами.

Читайте також: Не просто рослина, а справжня прикраса: поширені прикмети про орхідей

Здавна люди вірили, що глечик чи тарілка через тріщини поглинають гарну енергію. Забирають у сім'ї щастя та притягують неприємності. Такий посуд буде накопичувати негатив та зло в будинок. Тому, без жалю треба позбавлятися.

Чому не можна пити із пошкодженої чашки

Для тих, хто не вірить у забобони, є наукове пояснення, чому не треба пити і їсти з надбитого посуду. Кераміка - це пористий матеріал і при взаємодії з їжею або водою вона є добрим середовищем для розвитку бактерій. Як наслідок, таке використання може негативно вплинути на ваше здоров'я.

Раніше ми розповідали, чи можна ламати бузок.

  • Вас також може зацікавити:

Ризикуєте принести біду: чи можна тримати вдома кактуси

Як "скупати" фіалку без шкоди для вазона: важливі поради

Міфи про "життєве дерево": чи можна садити тую біля хати