Мабуть, у більшості з нас на кухні можна знайти посуд, який трохи надбитий або тріснув. А оскільки це улюблена тарілка чи чашка, подарована близькою людиною, рука не піднімається її викинути. Але в давнину люди знали, що такого посуду треба позбавлятися і не тримати вдома, бо це привабить лихо і принесе негаразди.
"Апостроф Лайф" пояснює, чому не можна зберігати вдома посуд із тріщинами та сколами.
Читайте також: Не просто рослина, а справжня прикраса: поширені прикмети про орхідей
Здавна люди вірили, що глечик чи тарілка через тріщини поглинають гарну енергію. Забирають у сім'ї щастя та притягують неприємності. Такий посуд буде накопичувати негатив та зло в будинок. Тому, без жалю треба позбавлятися.
Чому не можна пити із пошкодженої чашки
Для тих, хто не вірить у забобони, є наукове пояснення, чому не треба пити і їсти з надбитого посуду. Кераміка - це пористий матеріал і при взаємодії з їжею або водою вона є добрим середовищем для розвитку бактерій. Як наслідок, таке використання може негативно вплинути на ваше здоров'я.
Раніше ми розповідали, чи можна ламати бузок.
- Вас також може зацікавити:
Ризикуєте принести біду: чи можна тримати вдома кактуси