RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Не буде жовтіти та виросте великим: чим у травні-червні підживити часник

Підживлення рослин, зокрема часнику, є важливим етапом, особливо для тих, хто очікує потім зібрати гарний врожай. Деякі городні поради стосовно підживлення рослини, дозолять не лише уникнути швидкого псування та жовтіння часнику, а й поліпшать його якісні характеристики.

Про перевірені способи підживлення далі розповість "Апостроф Лайф".

Читайте також: Такі сусіди не всім підходять: які дерева не "терплять" один одного

Вибір добрив має бути обдуманим, адже від нього залежить і здоров'я рослин, і кількість майбутнього врожаю.

На початку весни часник вимагає значної кількості азоту, який відіграє ключову роль у розвитку надземних частин рослини. Рясна зелень на часнику є передумовою для отримання хорошого врожаю. Аміачна селітра є відмінним джерелом легкозасвоюваного азоту, який сприяє швидкому росту зелені і захищає від пожовтіння листя.

Подальше підживлення часнику, наприклад, в травні, можна провести за допомогою сульфату магнію, який покращує засвоєння фосфору з ґрунту, що сприяє кращому вкоріненню рослин. Рецепт підживлення виглядає наступним чином: варто змішати 1 столову ложку аміачної селітри та 1 столову ложку сульфату магнію в 10 літрах теплої води, забезпечивши повне розчинення компонентів.

Фото: istockphoto

Друга підгодівля в червні здійснюється за допомогою розчину золи, яка є джерелом фосфору та калію. Фосфор необхідний для формування самого часнику, а калій – для розвитку кореневої системи, що дозволяє рослині ефективно засвоювати поживні речовини з ґрунту.

Для приготування розчину використовують склянку попелу на 10 літрів води, яким поливають грядки: приблизно 5 літрів розчину на квадратний метр.

Також варто не забувати про регулярне розпушування ґрунту та видалення стрілок у часнику, що сприяє кращому розвитку рослин.

Фото: istockphoto

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому квіти полуниці починають чорніти і як цьому запобігти.

  • Вас також може зацікавити:

Набридли дратівливі шкідники? Як швидко позбутися попелиці

Позбутися колорадського жука легко: як вберегти картоплю від шкідників

Коли і як правильно обрізати лаванду: секрети, які забезпечать рясне цвітіння