RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

Всі новини

Як правильно мити сковорідки та каструлі: кілька "секретів"

Кухонний посуд потребує високоякісного догляду. Проте інколи це може викликати труднощі – як зробити це краще та ефективніше. Очищення сковорідок та каструль від бруду може викликати чимало питань, адже неправильний догляд може швидко зіпсувати їх зовнішній вигляд та функціональність.

Тому далі "Апостроф Лайф" розкаже кілька секретів, що допоможуть зберегти якість кухонного начиння надовго.

Читайте також: Не беріть віник у руки у понеділок: в який день тижня краще підмітати, щоб притягнути у дім гроші

Миття різного посуду: використання посудомийної машинки

Щоб ваше кухонне начиння тривалий час залишалося у відмінному стані, рекомендується уникати використання посудомийної машини для миття сковорідок і каструль, незалежно від заяв виробника про безпечність такого способу. Ручне миття зберігає покриття і забезпечує більш тривале використання посуду.

Догляд за чавунним начинням

Ефективне використання чавунного посуду вимагає відмови від замочування у воді, щоб запобігти пошкодженню покриття. Для чищення чавуну знадобляться тепла вода, кухонна сіль і рослинна олія.

Важливо одразу очистити посуд відразу після використання, доки він не охолов повністю.

Після миття приготуйте пасту з солі та олії, якою слід ретельно вичистити посуд, а потім витерти його сухою серветкою і злегка змастити олією для запобігання іржі. Можна захистити сковороду від пилу, накривши її паперовим рушником для зберігання.

Фото: istockphoto

Чищення посуду з антипригарним покриттям

Для антипригарного посуду потрібний особливий догляд, адже такий тип посуду вимагає обережного очищення. Використовуйте теплу воду з мийним засобом та рослинну олію для ефективного та безпечного очищення таких сковорідок.

Для цього спочатку акуратно вимийте сковорідку м'якою губкою і милом, уникаючи використання абразивних засобів або металевих щіток, які можуть пошкодити покриття. Потім обполосніть сковорідку у гарячій воді та ретельно витріть насухо за допомогою рушника.

Хоча антипригарні сковорідки зазвичай не потребують додаткового змащування олією, деякі кухарі все одно вважають за потрібне робити це, щоб покриття не пересихало.

Фото: istockphoto

Як краще чистити мідне начиння

Для того, щоб очистити мідний посуд і уникнути потемніння з часом, перш за все, варто помити його за допомогою мийного засобу у гарячій воді, використовуючи м'яку губку. Якщо потрібно видалити засохлі залишки їжі, скористайтеся невеликою кількістю харчової соди, яка виступатиме в ролі м'якого абразиву.

Фото: istockphoto

Нагадаємо, раніше ми розповідали секрети догляду за рушниками.

  • Вас також може зацікавити:

Нашатир не знадобиться: простий спосіб миття вікон без розводів

Відмовтеся від "хімії": який фрукт допоможе під час прибирання

Що робити, якщо запотіло дзеркало у ванній: поради на всі випадки життя