RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Life

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Виросте ідеальним і смачним: секрети з посіву буряка

Головний секрет вдалого та смачного врожаю улюбленої культури – правильний посів у ґрунт. Цей метод, точно варто спробувати.

Матеріал підготував "Апостроф Лайф".

Читайте також: Чому квіти полуниці починають чорніти і як цьому запобігти

В останні роки багато дачників та городників стали практикувати особливий спосіб посіву буряка. Цей варіант підійде тим, хто розпочинає заготовку врожаю відразу після збору. Хоча буряк, вирощений таким чином, добре зберігається, його краще з’їсти або залишити на потім.

Як посіяти буряк

За традиційним способом буряк починають сіяти навесні. У цьому випадку, коли з’являться перші слабкі сходи, вони будуть рости разом з бур’янами. Садівникам слід з особливою обережністю виривати зайві рослини, але травм не уникнути - ніжну розсаду іноді можна пошкодити.

Однак фахівці радять сіяти редис під зиму. Найголовніше в цьому способі – домогтися ідеальної погоди, коли на вулиці немає снігу, але земля холодна. При недотриманні другого пункту насіння проросте і взимку загине.

У всьому іншому технологія посіву максимально звичайна. Вам потрібно перекопати грядки та внести всі необхідні добрива й поживні склади. Після цього у сформовані лунки потрібно внести посівний матеріал та присипати шаром ґрунту.

За словами досвідчених садівників, насіння, що перезимувало у ґрунті, має набагато кращий імунітет і здатність дати щедрий врожай, набагато кращий, ніж той, який був у вас раніше.

Раніше "Апостроф Лайв" писав про те, чи можна садити тую біля хати.

  • Вас може зацікавити:

Врятують вашу розсаду: дієві методи під час весняних заморозків

Ягід буде багато: чим треба підживити виноград навесні

Як правильно мити сковорідки та каструлі: кілька "секретів"