RU  UA

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.50
Life

Новини

1 липня

20 червня

Всі новини

Змінять ваше ставлення до себе: 4 психологічні тести на визначення особистості

У світі створено безліч тестів, які покликані допомогти людям розібратися в собі, зрозуміти та прийняти себе. У такому розмаїтті є чотири наукові експерименти, які допоможуть із цим питанням.

"Апостроф Лайф" публікує кілька наукових досліджень, які змінять уявлення про свою особистість.

Читайте також: Часто відбиває наші звички: тест на визначення енергійної особистості

"Дерев'яні двері"

Так, дослідники запитували студентів одного з коледжів, як кудись пройти. У середині пояснення між вченим та студентом проходили робітники, які тримали в руках великі дерев'яні двері та щось обговорювали. У цей час науковців підміняли. Експеримент показав, що тільки половина студентів виявляли, що у людини, яка запитує дорогу, змінилося обличчя. Таким чином, вчені хотіли продемонструвати, наскільки іноді люди не знають, що відбувається з ними прямо зараз.

"В'язниця"

Цей експеримент Стенфордського університету показав, наскільки соціум впливає на поведінку людини. Так, 24 магістрантів-добровольців без злочинного минулого помістили у "в'язницю". Одні були "наглядачами", інші - "ув'язненими".

Через шість днів науковці вимушено перервали експеримент, оскільки "наглядачі" стали надто жорстокими, незважаючи на те, що це була фейкова ситуація. Ініціатор дослідження зазначив, що вони роздягали "в'язнів" догола, одягали мішки на голови і змушували їх робити "принизливі сексуальні дії". Таким чином, вчені дійшли висновку, що якщо людина впевнена, що робить правильно, то вона може піти на моторошні речі.

Гарвардське дослідження про щастя

Протягом 75 років 268 випускників Гарварда переживали різні моменти та збирали дані про своє життя. Вони прийшли до простої істини – любов робить людину щасливою і дає дуже велике почуття задоволення.

Когнітивний диссонанс

Суть когнітивного дисонансу полягає в тому, що людина не може впоратися із суперечливими думками та емоціями без дещиці психічного розладу. Леон Фестінгер провів експеримент, в якому добровольці вирішували довгі, рутинні завдання, після чого частині людей платили 1 долар, а другій частині – 20 доларів. Групу з гонораром 20 доларів попросили розповісти тим, кому платили по долару, скільки задоволення вони отримали під час виконання цих завдань. Ті їм відповідали, що теж так вважають, що це було весело, водночас вони так не думали. Висновок: люди часто брешуть собі, щоб виправдати те, як проживають своє життя.

Раніше ми розміщували три прийоми, якими користуються дипломати у світі. Вони допомагають визначити справжнє ставлення інших людей.

  • Вас може зацікавити:

Як часто ви ображаєтесь: відповідь дасть тест у картинці

Чого ви шукаєте у стосунках: цікавий тест із морозивом

Помада розповість про вашу особистість: цікавий психологічний тест