RU  UA

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Life

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Зовсім не для презервативів: навіщо у джинсах маленька кишеня

Іноді під час створення одягу в модель вкладають прихований функціонал, справжній сенс якої не завжди можна зрозуміти з першого погляду. Як от, наприклад, маленька кишенька на джинсах.

Про головне завдання кишеньки далі розкаже "Апостроф Лайф".

Читайте також: Не треба прати шкарпетки у гарячій воді: чому і яку температуру обрати

Маленька кишеня у джинсах завжди викликала цікавість і численні здогадки щодо її призначення. Хоча сьогодні вона в основному використовується для зберігання дрібниць, історія цієї крихітної деталі має значно глибше коріння. Цей елемент джинсового дизайну виник задовго до того, як джинси стали популярним повсякденним одягом, і має цікаву та практичну функцію, про яку знає далеко не кожен.

Як вона називається

Маленька кишеня на джинсах називається "coin pocket" (монетна кишеня) і була створена ще в 1873 році компанією Levi Strauss & Co. Спочатку ця кишеня призначалася для зберігання дрібних предметів, таких як кишеньковий годинник або монети, що було дуже зручно, коли не хотілося брати гаманець.

Фото: istockphoto

Суспільні теорії: для чого потрібна ця кишенька

Існував теорія, що маленька кишеня на джинсах призначена для презервативів, але це не відповідає дійсності. У 1983 році на телебаченні з'явилася реклама, яка популяризувала використання презервативів для захисту від СНІДу. В рекламі було зазначено, що маленька кишеня на джинсах ідеально підходить для зберігання презервативів, щоб вони завжди були під рукою.

Майже через десять років, у 1994 році, кінорежисер Мішель Гондрі отримав Каннського лева за рекламний ролик, у якому робітник у джинсах купує засоби контрацепції і кладе їх у маленьку кишеню. Цей ролик ще більше укріпив хибне уявлення про призначення кишені.

На задніх кишенях джинсів також інколи можна помітити маленькі кишеньки. Спочатку їх призначенням було зберігання монет, але з часом вони стали більше декоративним елементом.

Фото: istockphoto

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що робити, якщо з кондиціонера потекла вода.

  • Вас також може зацікавити:

Якщо раптом зникло світло: 5 способів зарядити телефон під час блекауту

Обстановка в домі має значення: які речі у квартирі завчасно роблять людину старішою

Як зберегти авто під час їзди поганими дорогами: поради, що врятують життя водіїв