RU  UA

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Life

Якщо раптом зникло світло: 5 способів зарядити телефон під час блекауту

В Україні почали активно застосовувати графіки контрольованих відключень світла через дефіцит в енергосистемі. І для того, щоб підготуватись, можна скористатись кількома порадами, як зарядити телефон під час відключення світла.

Про це далі розкаже "Апостроф Лайф".

Читайте також: Що треба купити на випадок блекауту: повний список предметів

5 способів зарядити телефон, коли немає світла

На час відсутності електроенергії в будинку ви можете зарядити телефон, скориставшись наступними джерелами енергії:

Ноутбук

Використання ноутбука може стати ефективним рішенням для підзарядки вашого телефону, якщо він сам має достатню кількість заряду. Просто підключіть ваш телефон за допомогою USB-кабелю до ноутбука. Важливо пам'ятати, що ноутбук може швидко втрачати заряд під час такої операції, тому якщо ви в цей час таки використовуєте ноутбук, наприклад для роботи чи навчання, батарея розрядиться швидше.

Фото: istockphoto

Генератор

Багато хто вже оцінив користь генераторів під час перебоїв з електрикою. Цей апарат особливо зручний для власників приватних будинків, адже дозволяє підтримувати електропостачання не тільки для зарядки телефонів, але й інших побутових приладів.

Автомобіль

Багато сучасних автомобілів дозволяють заряджати телефони, павербанки та інші пристрої, тому варто завжди мати при собі необхідні кабелі та адаптери. Якщо у вас немає власної машини, можете попросити допомоги у сусідів чи знайомих.

Фото: istockphoto

Портативна колонка

Не всі знають, але деякі портативні колонки можуть функціонувати як павербанки. Хоча вони можуть і не забезпечити повний заряд телефону, але для екстреного дзвінка чи короткочасного доступу до інтернету їх заряду зазвичай вистачає.

Джерело безперебійного живлення

ДБЖ або портативна зарядна станція можуть стати незамінними помічниками під час довготривалих перерв в електропостачанні. З їх допомогою можливе підтримання заряду не тільки для телефонів, але і для ноутбуків та інших електронних пристроїв.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, чому перекус не завжди корисний.

  • Вас також може зацікавити:

Не варто зациклюватися: як часто слід прати одяг, якщо не брудний

Де краще розмістити мікрохвильовку на кухні: важливі правила

Можливе коротке замикання: 5 приладів, які не можна підключати до подовжувача