RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Life

Будьте уважні: куди і чому не можна класти банківську картку

У сучасному світі банківська картка стала незамінним атрибутом нашого щоденного життя. Проте, попри свою зручність, банківська картка може бути вразливою до різних загроз, якщо покласти її не на те місце.

Про далі розкаже "Апостроф Лайф".

Читайте також: Навіщо змащувати колісні гайки та болти авто: відповідь здивує водіїв

Банківська картка може бути вразливою до різних загроз, якщо не дотримуватися певних правил безпеки. Існують певні місця, куди не варто класти банківську картку, щоб не зіпсувати її властивості. Серед можливих наслідків неправильних місць зберігання карти можуть бути:

  1. Фізичне пошкодження: пластикова картка може деформуватися під впливом високих або низьких температур, а також може бути пошкоджена механічно, наприклад, через контакт із гострими предметами, як-от ключі чи монети.
  2. Розмагнічування: магнітна стрічка на картці може бути пошкоджена випромінюванням від побутових приладів, що зробить картку непридатною для використання.

Фото: istockphoto

Зокрема особливо ретельно варто уникати таких місць:

  • На гарячих поверхнях: перед тим, як покласти банківську картку на підвіконня або меблі, переконайтеся, що ці поверхні не нагріті і на них не падають прямі сонячні промені. Висока температура може деформувати пластик картки.
  • В місцях з надто низькими температурами: картка також вразлива до надто низьких температур. Уникайте залишати її на сильному морозі.
  • Поруч із деякими приладами: не розміщуйте картку біля побутової техніки, особливо мікрохвильових печей, оскільки випромінювання може розмагнітити стрічку на картці.
  • В кишені біля ключів: не варто зберігати банківську картку в кишені, де вже є ключі чи металеві монети, оскільки вони можуть серйозно пошкодити картку.
  • У задній кишені штанів: картка може легко випасти з задньої кишені штанів, і люди часто забувають вийняти її перед тим, як сісти, що може призвести до фізичного пошкодження картки.

Фото: istockphoto

Нагадаємо, раніше ми розповідали про види сміття, що заборонено пилососити.

  • Вас також може зацікавити:

Як без фільтра зробити воду з-під крана придатною для пиття: корисні поради

Зовсім не для презервативів: навіщо у джинсах маленька кишеня

Не треба прати шкарпетки у гарячій воді: чому і яку температуру обрати