RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Life

Що треба чистити вдома влітку: предмети і місця, що потребують прибирання

Літо, як правило, є сезоном відпочинку. Однак навіть у цей період не можна забувати про прибирання квартири, або будинки та прибудинкову територію. У цій ситуації потрібно пам'ятати про предмети побуту та місця, які влітку варто прибирати частіше, ніж звичайно.

Про це повідомляє "Апостроф Лайф".

Читайте також: Тільки зламаєте техніку: види сміття, які не можна пилососити

Постільна білизна

Його варто прати щонайменше раз на тиждень. Влітку люди часто пітніють, тому варто прати їх якнайчастіше для того, щоб не заводилися бактерії та інші мікроби.

Крім постільної білизни варто випрати й рушники. Розвішувати їх варто на повітрі, або, якщо ви хочете висушити їх у машинці, краще не нагрівати її сильно.

Кухня

На кухні ми готуємо їжу, це місце вважається одним із найбрудніших у будинку. Залишки їжі, а також підвищена волога у повітрі, яка з'являється в результаті приготування їжі, приваблюють мікробів. Крім того, варто звернути увагу на раковини та каналізацію.

Побутова техніка

Влітку в деяких побутових приладах формується пліснява. Її можна побачити у посудомийних та пральних машинках: видає її запах гнилі. Забрати цвіль можна за допомогою оцту, або харчової соди.

Одяг

Влітку одяг часто псується від поту, а також різних плям. Тому варто часто прати в машинці, також варто використовувати розчин з оцту та води.

Стіни

Волога влітку може залучити до появи цвілі по всьому будинку, повітря стає затхлим, варто часто відкривати вікна і провітрювати приміщення.

Відкритий гриль

Відкритий гриль накопичує частинки жиру, їжі та інше сміття. Тому краще його чистити, поки він ще гарячий.

Фільтри та вентиляція кондиціонера

Влітку ви можете часто користуватися кондиціонером. Інтенсивне використання може призвести до поломок: фільтри забиваються брудом, пилом та вовною, потік свіжого повітря зменшується, а система працює інтенсивніше. Потрібно якнайчастіше чистити вентиляційні відповіді та фільтри кондиціонера: це покращить якість повітря і запобігає появі алергії.

Ванна

Як і кухня, ванна також вважається одним з брудних місць у приміщенні. Якщо її не прибирати, там з'являться цвіль і мікроби, варто чистити душову лійку і туалет, а також викинути старі килими біля унітазу. Там можуть завестись мікроби.

Чохли та подушки для вуличних меблів

Чохли та подушки для вуличних меблів можуть накопичувати пил. Рекомендується часто чистити їх за допомогою щіток або пилососу.

Взуття

Як і одяг, взуття також накопичує бактерії та мікроби у літню спеку. Варто міняти її, а також чистити, але відповідно до інструкцій фірми-виробника.

Іграшки

М'які іграшки без батарейок можна покласти в пральну машинку. Сушити їх рекомендується на свіжому повітрі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали секрети догляду за рушниками.

  • Вас також може зацікавити:

Нашатир не знадобиться: простий спосіб миття вікон без розводів

Відмовтеся від "хімії": який фрукт допоможе під час прибирання

Що робити, якщо запотіло дзеркало у ванній: поради на всі випадки життя