RU  UA

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Life

Новини

17 червня

16 червня

15 червня

Всі новини

Італійський досвід: які є секрети використання йоду у побуті

Українцям дали корисні поради та пояснили, як правильно використовувати йод у побуті.

"Апостроф Лайф" публікує добірку лайфхаків.

Читайте також: Секрети господиням: як почистити молоду картоплю без ножа

Йод рекомендують завжди мати вдома, оскільки його можно ефективно використовувати у побуті. Наприклад, якщо ви маєте сумніви з приводу якості води й у вас немає можливості її прокип'ятити. На допомогу прийде йод, який очистить воду від будь-яких небезпечних речовин.

Для цього вам необхідно буде усього дві ложки йоду та 50 літрів води. Рідину розмішуєте у воді та залишаєте суміш на 1-2 години. Кришталево чистою вона не стане, однак ви можете не хвилюватися через можливу наявність у ній небезпечних речовин.

Також експерти радять використовувати йод під час прибирання. Використайте лише 5 крапель йоду на 1 літр води, і отримана суміш дозволить вам зробити прозорими вікна. Ретельно розмішуєте воду та йод, та промиваєте скло з усіх сторін. Витирати поверхню можна серветками для прибирання.

Ще одий лайфхак з йодом - релаксація після роботи. Якщо після напруженого дня у вас болять ноги - ви можете приготувати заспокійливу ванночку з йодом. На три літри теплої води варто узяти лише 1 ложку морської солі, ложку харчової соди та 10 крапель йоду. Усі інгредієнти розмішуєте у воді та занурюєте ноги лише на 15 хвилин.

Раніше ми публікували важливі правила для дачників.

Вас може зацікавити:

У вас будуть гроші і щастя: де вдома краще класти лавровий лист

Коли можна і не можна віддавати борги: три правила грошового успіху

Економимо гроші: лайфхак, як збільшити об’єм засобу для миття посуду