RU  UA

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Life

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Як швидко перевірити якість бензину: поради досвідчених водіїв

Якість бензину безпосередньо впливає на роботу автомобіля, його довговічність і ефективність. Тому сьогодні важливо вміти швидко та надійно визначати якість бензину – у цьому допоможуть поради досвідчених водіїв.

Матеріал підготував "Апостроф Лайф".

Читайте також: Яким має бути тиск у шинах влітку: поради водіям авто

Варто одразу зазначити, що використання неякісного бензину може призвести до проблем з роботою двигуна, швидкого зносу деталей та дорогого ремонту.

Тому важливо знати, як перевірити якість палива швидко та зручно. Для цього водії вже вигадали кілька практичних способів:

Фото: istockphoto

  • Взяти та нанести трохи бензину на шкіру – якщо він її висушить, це свідчить про його якість. Маслянисті сліди на шкірі означають наявність дизельного палива в бензині.
  • Налити бензин у прозору склянку і додати трохи марганцівки. Якісне паливо залишиться блідо-жовтим, тоді як розведене водою стане рожевим.
  • Крапнути паливом на чистий аркуш паперу і дати йому випаруватися. Якщо залишаться вологі або жирні плями – це вказує на домішки.
  • Налити трохи бензину на скло і підпалити. Якісне паливо залишає білі кола, а наявність коричневих слідів або крапель свідчить про присутність добавок або дизельного палива.
  • Залишити бензин у певному баці на кілька днів. Цей спосіб трохи більш тривалий, проте також ефективний. Після визначеного терміну варто обережно злити його. Якщо на дні бака залишилася вода – паливо неякісне.

Варто пам’ятати, що неякісне паливо може мати неприємний і характерний запах, схожий на запах зіпсованих яєць або нафталіну. Використання неякісного пального знижує ефективність двигуна, що призводить до збільшення витрати пального і зменшення потужності автомобіля.

Фото: istockphoto

Нагадаємо, раніше ми розповідали, навіщо змащувати колісні гайки та болти авто.

  • Вас також може зацікавити:

Як уникнути перегріву двигуна влітку: 7 правил для водіїв

Що треба знати при обміні посвідчень водія: правила і поради

Навіщо водії ставлять на дах авто каністру чи пляшку: цікава аргентинська "традиція"