RU  UA

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.30
Life

Чи можна відзначати 40-річчя: пояснюємо поширені забобони і повір’я

40-річчя - важлива дата, яка знаменує собою перехідний етап у житті людини. Однак навколо дня народження в 40 років існує багато забобонів і міфів, які лякають людей і змушують їх сумніватися, чи варто його взагалі відзначати.

Про популярні міфи та пояснення до них далі розкаже "Апостроф Лайф".

Читайте також: "Щоб не наврочити": головні прикмети і забобони вагітним жінкам

40-річчя було важливим етапом в житті людини в усі часи, проте ця дата навіть сьогодні оточена міфами та забобонами. Деякі люди вважають, що це "нещасливий" день народження, який не варто відзначати.

Подібні забобони та міфи мають в собі декілька основ:

  • Релігійні вірування: у християнстві цифра 40 часто асоціюється з негативними подіями: 40 днів Всесвітнього потопу, 40 років блукань євреїв пустелею, 40 днів перебування душі на землі після смерті. Тому радять не відзначати 40 років.
  • Астрологія: деякі астрологи вважають, що в 40 років на життя людини починають сильніше впливати Плутон і Уран, що може призвести до негативних змін: розлучень, криз, проблем зі здоров'ям.
  • Народні прикмети: в деяких культурах існує повір'я, що 40-річний ювілей може накликати невдачу, тому його краще не відзначати.

Фото: istockphoto

Що каже наука?

З погляду науки, немає жодних підстав вважати 40-річчя "нещасливим" днем народження. Адже це просто черговий рік життя, який несе в собі лише нові можливості та відкриває двері для нових досягнень.

Чому виникли забобони: інші причини

Деякі вважають, що не можна відзначати 40 років з магічних чи релігійних причин, проте пояснення цьому можна знайти навіть у простих суспільних аспектах, зокрема це:

  • Страх кризи середнього віку: у людей 40-річчя часто збігається з кризою середнього віку, коли виникає переоцінка цінностей, з'являються сумніви та страхи. Це може призвести до бурхливих змін у житті, що лякає деяких людей.
  • Страх старіння: люди часто бояться 40-річного ювілею, адже він знаменує собою початок п'ятого десятка. В цей час з'являються перші зморшки, а самопочуття може іноді підводити. Це змушує деяких відчувати себе не такими красивими та молодими, як раніше.

Фото: istockphoto

Чому ж варто відзначати 40-річчя?

  • Це чудовий привід зібратися з близькими та друзями, щоб подякувати за все хороше, що було в житті, і з нетерпінням чекати того, що буде попереду.
  • Це час нових звершень. Багато людей саме в цьому віці досягають значних успіхів у кар'єрі, особистому житті та творчості. Будь-який період в житті можна наповнити новим досвідом та особистісними відкриттями.
  • Це просто весело. Не варто відмовляти собі в задоволенні відсвяткувати цю знаменну дату та відпочити у веселій компанії рідних чи друзів.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про три найпоширеніших церковних забобони.

  • Вас також може зацікавити:

Допоможуть залучити везіння: прикмети, які слід пам’ятати під час подорожі

Чому не цокаються, п'ючи за померлих: історія забобону

Як "змусити" гроші полюбити вас: прикмети про першу зарплатню