RU  UA

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Life

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

"Щоб не наврочити": головні прикмети і забобони вагітним жінкам

Під час вагітності навіть найскептичніші жінки починають прислухатися до народних прикмет. Часто вони сприймаються як звичайні забобони, але деякі з них знаходять навіть наукове підтвердження.

Про це повідомляє "Апостроф Лайф".

Емоційний стан матері та розвиток дитини

Одна з найпоширеніших прикмет говорить: "Вагітна не повинна дивитися на потворні та моторошні речі, щоб дитина не виявилася такою ж". Хоча це може здатися забобонами, дослідження підтвердили значну роль емоційного стану матері у розвитку плода. Сильний стрес, занепокоєння чи страх можуть негативно впливати на здоров'я дитини.

Читайте також: Чому не можна дарувати ножі – пояснюємо поширений забобон

Поза для сну та положення плоду

Ще одна відома прикмета попереджає: "Вагітним не можна спати на спині, інакше можна народити мертву дитину". На пізніх термінах вагітності (у другому чи третьому триместрі) фахівці справді рекомендують відмовитись від сну на спині. Це пов'язано з тим, що лежачи на спині, матка може стискати великі кровоносні судини, що знижує приплив крові до плаценти та плоду.

Харчування та колір шкіри дитини

Прикмета говорить: "Якщо майбутня мати їсть багато червоних ягід, народиш рум'яну дитину ". Хоча ця прикмета не має наукового підтвердження, вона може відображати той факт, що вживання продуктів, багатих на антиоксиданти (таких як червоні ягоди), сприятиме загальному здоров'ю та благополуччю матері й дитини.

Положення ніг і клишоногість

Прикмета стверджує: "Якщо майбутня мама любить сидіти нога на ногу, дитина буде клишонога". Ця прикмета також не має наукового обгрунтування - косолапість є вродженим дефектом, викликаним неправильним положенням стоп плода в утробі матері.

Заборона на стрижку волосся

У давнину вважалося, що життєва сила людини зосереджена у її волоссі. Звідси й виникла заборона на стрижку волосся під час вагітності. Сьогодні немає наукового підтвердження цієї прикмети. Стрижка волосся під час вагітності безпечна та не впливає на здоров'я матері чи дитини.

Поріг як кордон між світами

Прикмета свідчить, що вагітним не можна переступати поріг. Вважалося, що це місце є межею між нашим та потойбічним світом і що в ньому можуть жити злі духи, здатні нашкодити дитині. Це повір'я пов'язане з давніми міфологічними уявленнями про поріг, як місце проживання будинкових та інших "надприродних істот".

Визначення статі дитини

Народні прикмети пропонують різні способи визначення статі дитини за формою живота, наявності волосків на животі майбутньої мами або кулінарними уподобаннями вагітної. Проте наукові дослідження не підтверджують точність цих методів. Стать дитини визначається генетично і пов'язані з зовнішніми ознаками.

Народні прикмети для вагітних являють собою суміш забобонів, давніх вірувань та деяких реальних наукових спостережень. Як бачимо, багато прикмет не мають наукового обгрунтування. Проте деякі з них відіграють важливу роль в емоційному стані матері, а це вже слід враховувати.

Раніше ми розповідали про те, до чого приводить розбита чашка.

  • Вас може зацікавити:

Попередження про нещастя: які існують прикмети про ремонт та поломки в будинку

Як зрозуміти, що скоро можна розбагатіти

Як визначити тривалість життя по лініях на долоні