RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Life

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Чому не можна дарувати ножі – пояснюємо поширений забобон

У багатьох країнах світу, й в Україні також, поширений забобон, що у жодному разі не можна дарувати ножі, оскільки цей предмет нібито може "розрізати" відносини між тим, хто дарує, і тим, хто отримує. Тому це знаряддя потрібно виключно "продавати", хоча б за копійку.

Ресурс "Запоріжжя 24" пише, звідкіля ростуть ноги у цього упередження.

Більшість сходиться на думці, що колюче-ріжучі предмети, такі як ножі, кинджали, сокири, виделки, ножиці тощо краще на день народження краще не дарувати, якщо іменинник сам про це не просив. Вважається, що на гострих краях накопичується негатив, який може принести в життя чоловіка усілякі лиха, розлади та сварки.

Читайте: Лук чи арбалет: відмінності та переваги знарядь для стрільби стрілами

До того ж, вважається, що вістря – одне з місць, уподобаних нечистою силою. Тому разом із подарунком до будинку може прийти злий дух, який принесе йому багато неприємностей.

Не варто дарувати ніж людині похилого віку, вважається, що своїм подарунком ви наближаєте момент його відходу з життя.

А ось новорічний подарунок у вигляді ножа, за повір’ям, зіпсує весь наступний рік.

Не рекомендується також дарувати ніж жінці.

У деяких країнах світу відношення до ножів у якості подарунку, м'яко кажучи, негативне. У Китаї та Латинській Америці цей подарунок означає закінчення дружби. У арабських країнах та Монголії дарувати будь-які колюче-ріжучі інструменти суворо заборонено.

А ось у країнах Середньої Азії ніж використовують як захисний амулет від хвороб. У Сакартвело та Азербайджані кинджали взагалі дарують немовляті в день його народження. У Японії ножі відлякують злих духів, тому такий подарунок означає захист від усіляких бід. У Фінляндії за допомогою ножа взагалі пропонували одружитися. Якщо молодик вкладав свій ніж у піхви дівчини, це було натяком на серйозність намірів. І коли дівчина не виймала чужого ножа зі свого футляру, таким чином вона погоджувалася стати дружиною.

Варто зауважити, що насправді якісні ексклюзивні екземпляри ножів коштують чимало грошей, тому не варто через забобони позбавляти подарунків, мисливців, кухарів, рибалок, військових чи колекціонерів.

Щоб нейтралізувати "небезпеку", можна слідувати нескладним правилам.

Дарувати ножі краще у фірмовій коробці, при наявності, чи в захисному чохлі або спеціальній підставці, що нейтралізують небезпеку ненавмисних порізів.

Знов таки, символічна плата за ніж знімає весь негатив.

А ще варто пам’ятати, що ніж, подарований від щирого серця і з добрими помислами, ніколи не завдасть шкоди своєму господареві. Навпаки, він стане його талісманом та захисником.

Нагадаємо, раніше ми писали про 5 речей, які не можна давати у борг.

  • Вас також може зацікавити:

Чому дарувати годинник - погана прикмета, пояснюємо популярний забобон

Ранкові прикмети: чого не варто робити, щоб не зіпсувати весь день

Не накличте проблем: прикмети про капці, які є хорошим чи поганим знаком