RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

Чому дарувати годинник - погана прикмета, пояснюємо популярний забобон

У народі вважають, що близьким людям не можна дарувати годинник, мовляв, це може призвести до розлучення або взагалі пришвидшити відхід людини в інший світ.

Чи так це насправді та які прикмети пов'язані з годинником розповідає "Апостроф Лайф".

Варто зазначити, що народні прикмети та повір'я, пов'язані з подарунками, існують у кожній країні. Наприклад, у Франції незаміжнім дівчатам не дарують парфуми, тоді як німці, які славляться своєю педантичністю, уникатимуть таких подарунків, як тижневики чи канцелярське приладдя. У нашій культурі також існують прикмети, які радять утриматися від дарування ножів, дзеркал або годинників.

Читайте також: Чому не можна вітатися на похороні: пояснюємо поширений забобон

Вперше почали уникати дарування годинників у Китаї. Тут завжди ставилися обережно до предметів, які можуть вимірювати те, що не може побачити око людини. Крім того, ієрогліф який означає "хронограф" візуально схожий на ієрогліф, що означає "смерть". Через це в китайській культурі існувало вірування, що подарунок у вигляді годинника може прискорити відхід в інший світ.

Наші предки також ставилися до годинникових механізмів з обережністю, адже були впевнені, що вони приховують у собі містичну силу. Годинники не лише намагалися не дарувати, але й не хотіли тримати у себе вдома.

За прикметами, подарунок у вигляді годинника коханій людині обов'язково призведе до сварок і розлуки. Одне з переконань стверджує, що коли стрілки годинника зупиняються, це невід'ємно спричинить розставання пари.

Раніше ми писали, чому небіжчиків виносять вперед ногами.