RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Life

Відлякують шкідників: які рослини покращують стан і родючість ґрунту

Досвідчені садівники дали корисні поради, як покращити якість ґрунту за допомогою рослин.

Про це пише Real Simple.

Читайте також: Виростуть гіркими: популярні помилки при поливі огірків влітку

Соняшник

Соняшники мають кореневу структуру, що гілкується, яка допомагає їм залишатися прямими при значній висоті. Їхнє глибоке і міцне коріння сягає далеко вглиб землі, ефективно створюючи канали для води, повітря та поживних речовин, необхідних для створення гарного стану ґрунту.

Фото: Pixabay

Чорнобривці

Якщо ви любите яскраві теплі кольори, то, швидше за все, вам сподобаються чорнобривці. Ці квіти, як і соняшники, також мають розвинену кореневу систему, яка приносить користь ґрунту, а їхній запах може відлякати шкідників.

Фото: Pixabay

Люцерна

Якщо ви вирощуєте люцерну, салати не тільки стануть смачнішими та поживнішими, але й покращиться якість ґрунту. Адже глибоке стрижневе коріння люцерни допомагає аерувати ґрунт і забезпечує кращий дренаж, змінюючи структуру землі. Оскільки люцерна росте дуже щільно, вона запобігає ерозії ґрунту та сприяє поглинанню вуглецю шляхом фотосинтезу.

Фото: Pixabay

Горох

Горох та інші бобові відомі як рослини, які допомагають збалансувати рівень азоту - вони можуть з часом значно підвищити вміст цієї життєво важливої поживної речовини у ґрунті. Азот є основним компонентом амінокислот, своєрідних будівельних блоків білків, без яких рослини в'януть та гинуть.

Фото: Pixabay

Конюшина

Квіти конюшини приваблюють комах-запилювачів та корисних комах, які допомагають контролювати популяцію шкідників, що також впливає на якість ґрунту.

Фото: Pixabay

Розторопша плямиста

За словами експертів у садівництві, розторопша має грунтоутворюючі властивості, які можуть допомогти саду рости і залишатися здоровим. Крім цього, рослина багата калієм, а його міцне і довге коріння допомагає розпушувати ґрунт і виносити залізо ближче до поверхні, що покращує структуру ґрунту.

Фото: Pixabay

Люпин

Люпин має кореневу систему, яка приносить користь ґрунту та рослинам поряд, допомагаючи збалансувати рівень азоту у ґрунті.

Фото: Pixabay

Раніше "Апостроф Лайф" писав, які рослини можуть передбачати погоду.

  • Вас також може зацікавити:

Чим підгодувати огірки у червні: результат вас здивує

Урожай збільшиться вдвічі: вчені знайшли "магічне" добриво для кабачків

Секрети щедрого врожаю: до якого числа треба висадити огірки у відкритий ґрунт