RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Life

День літнього сонцестояння: що треба зробити, щоб залучити щастя і багатство

Літнє сонцестояння, яке цього року припадає на 20 червня, – день в році, коли Земля знаходиться під найбільшим кутом відносно Сонця. Багато століть день літнього сонцестояння є важливою подією у культурах світу.

Що треба зробити, щоб залучити щастя і багатство у цей день, розповідає "Апостроф Лайф".

Читайте також: В день літнього рівнодення передбачали врожай: народні прикмети

Цього дня наші предки, які в давнину були язичниками, здійснювали обряди, присвячені богу Купали: плели вінки, стрибали через багаття і приносили жертви воді і вогню.

Зокрема, люди збирали м’яту або чебрець, щоб потім вночі кинути їх в багаття і гадати. Якщо дим від трав йшов вгору, то на нього чекали в майбутньому щастя і здоров’я. Якщо ж дим пішов низом, то варто очікувати неприємності.

Щоб утворити захист від злих духів, багаття обкладали гілками берези. Наші предки здійснювали жертвоприношення богині Дані, опускаючи квіти у воду.

Для того, щоб отримати бажане, потрібно було нарвати польових квітів, з яких сплести вінок. В процесі плетіння слід думати про своє здоров’я, особисті відносини або матеріальне благополуччя. Після того, як вінок був сплетений, запалювалася свічка, і загадувалося бажання.

Незаміжні дівчата, щоб вийти заміж, ввечері 21 червня збирали 12 різних трав, які клали під подушку. Вранці ці трави спалювалися на вогнищі.

Загалом день літнього сонцестояння слід проводити проводили його в колі сім’ї, рідних і близьких.

Раніше "Апостроф Лайф" писав, як визначити тривалість життя за лініями на долоні.

  • Вас також може зацікавити:

До чого призводить розбита чашка: прикмети і забобони

Як зрозуміти, що скоро можна розбагатіти: головні прикмети

Попередження про нещастя: які існують прикмети про ремонт і поломки в будинку