RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Life

Новини

11 вересня

16 серпня

6 серпня

5 серпня

1 серпня

30 липня

29 липня

26 липня

1 липня

20 червня

Всі новини

Можуть стати вашими улюбленцями: 8 милих гризунів, які сподобаються всім

Незважаючи на шкідливий вплив для дому та господарства від диких гризунів, у світі є популярні декоративні породи цих тваринок, які можуть стати домашніми улюбленцями.

Які види гризунів можна тримати вдома, розповів РБК.

Читайте також: Ведмеді реально люблять мед? Шукаємо істину в легенді

Морська свинка

Найбільш популярний декоративний гризун. Тваринки живуть 5-7 років. Легкі у догляді, рідко кусаються. Добре почуваються, якщо їх утримувати одностатевими парами, за винятком самців, які вступають у бійки, коли досягають статевої зрілості. Вимоглива дієта потребує свіжого сіна та овочів, а також достатньої кількості вітаміну С.

довжина: 20-25 см

вага: 0,7-1,2 кг.

Шиншила

Активні та грайливі тварини. Переважно ведуть нічний спосіб життя і віддають перевагу тихому місці протягом дня. Надають перевагу все досліджувати, а не сидіти на руках власників, проте можуть соціалізуватися

довжина: 25-35 см

вага: 420-700 г.

Китайський хом'як

Найменш поширені в якості домашніх тварин, аніж інші різновиди хом'яків. Лише для активних власників, оскільки вони маленькі та швидкі. Їм потрібна клітка з міцними ґратами або скляний акваріум, щоб вони не змогли протиснутися та навести свій лад у помешканні.

довжина: 7-10 см

вага: 30 г.

Сирійський хом'як

Живуть всього 2-3 роки. Їм потрібна власна територія. Тваринки ведуть нічний спосіб життя та можуть бути буде незадоволеними, якщо їх розбудити вдень.

довжина: 12-18 см

вага: 140 г.

Звичайний пацюк

Живуть у середньому 2-4 роки. Дуже товариські та активні. Як правило, не так добре почуваються, як поодинокі домашні тварини, їм потрібен компанйон, проте такої ж статі. Можуть стати дуже ручними та отримувати задоволення від взаємодії з людиною. Не люблять перебувати у клітці

довжина: 23-28 см

вага: 350-650 г.

Монгольська піщанка

Активні та соціальні тварини. Можуть проживати в парі, чи невеликій групі. При регулярному спілкуванні можуть стати ручними. Досить енергійні, тому потребують особливої уваги.

довжина: 4 см

вага: 60 г.

Африканська соня

Дуже швидкі й спритні, їм потрібен просторий вольєр, з мотузками та іншими предметами, якими вони зможуть бавитися. Схильні до втечі.

довжина: 8-10 см

вага: 30-60 г.

Чилійська білка дегу

Соціальні тварини, які у дикій природі живуть групами до 100 особин. У неволі вони добре почуваються одностатевими парами чи невеликими групами.Їх легко приручити, якщо взяти їх з раннього віку, а деяким навіть подобається обійматися зі своїми господарями.

довжина: 23-30 см

вага: 170-320 г

Раніше ми розповідали, чим ще можна відкрити консерву.

  • Вас може зацікавити:

Принесуть багатство та славу: три породи кішок

У вас вийде великий врожай: як правильно збирати малину

Як відігнати ос від домівки: ефективні способи