RU  UA

Середа, 26 березня
  • НБУ:USD 41.20
  • НБУ:EUR 44.30
НБУ:USD  41.20
Life

Новини

25 березня

24 березня

22 березня

20 березня

Всі новини

Нутриціолог зруйнував міф про особливу користь червоної риби

Любителям червоної риби зруйнували міф про вміст Омега-3 в червоній рибі, натомість запропонували альтернативний набір дешевших продуктів, що матимуть відповідну кількість кілокалорій, проте менший показник вмісту жиру.

Своєю порадою поділився фітнес-тренер, нутриціолог, експерт зі здорового харчування Юрій Попко.

У відео він розповів про альтернативу для тих, хто любить червону рибу.

"Тут 1 кг сьомги, 2700 ккал, вартість - 1000 грн, - говорить нутриціолог та для порівняння наводить такий набір дешевших продуктів: - Так, 2 кг чищеного карася, тут 1700 ккал, 260 грн. Плюс яловичина 800 грамів, тут 1000 ккал, 300 грн".

"Разом 2700 ккал", - як і у сьомги, уточнює нутриціолог.

В результаті, зауважує Юрій Попко, можна мати 1 кг їжі, якщо це сьомга, вартістю 1000 грн, яка міститиме 210 г білка та 205 г жиру. Або ж, якщо взяти його альтернативний варіант, це може бути майже 3 кг їжі вартістю 550 грн, що міститиме 550 г білка та "всього-на-всього 80 грамів жиру, у два з половиною рази менше".

Згадав він також популярний аргумент, на який часто посилаються любителі сьомги - наявність в червоній рибі Омега-3:

"Але ж тут Омега-3, скажете ви. Немає там ніякої Омега-3, це штучно вирощена риба. Хочете Омега-3 - візьміть собі тюльку або скумбрію або оселедця. І буде вам Омега-3".

Нагадаємо, ми також писали, що лікарка застерегла українців від самовільного прийому Магнія В6.