RU  UA

Середа, 16 квітня
  • НБУ:USD 40.65
  • НБУ:EUR 46.15
НБУ:USD  40.65
Life

Новини

15 квітня

14 квітня

11 квітня

10 квітня

9 квітня

8 квітня

7 квітня

4 квітня

3 квітня

2 квітня

Всі новини

Для тих, хто не дружить із дріжджовим тістом: рецепт мегасмачної паски з сиром

Існує безліч рецептів великодніх пасок, і кожен з них вартий того, щоб їх готувати. Але інколи у господинь трапляється прикрість - це коли з дріжджовим тістом ще досі на "ви", а результат тішить не завжди. Вихід є - можна приготувати ароматну, пухку і мегасмачну сирну паску, яку треба випікати.

Своїм рецептом приготування особливої паски поділилася в Instagram блогерка, що пише під ніком vita_foodblog.

За словами блогерки, паска без дріжджів має зовсім інший характер — вона легка, волога всередині і має виразний сирний смак. Така паска — чудова альтернатива традиційній, особливо якщо хочеться чогось простішого в приготуванні.

Інгредієнти для сирної паски:

  • сир кисломолочний – 350 г;
  • вершкове масло – 150 г;
  • цукор – 1 склянка;
  • яйця – 2 шт.;
  • ванілін – щіпка або ванільний цукор;
  • родзинки, сухофрукти – 100 г;
  • розпушувач – 1 упаковка;
  • сода – 1/4 чайної ложки;
  • борошно – 300 г;
  • цукати/родзинки, цедра – до смаку.

Як приготувати паску з сиром

1. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукром до однорідної маси.
2. Додаємо кисломолочний сир (краще брати м’який або гарно перебити його блендером) і ще раз збиваємо.
3. Додаємо яйця та знову збиваємо.
4. Додаємо борошно з розпушувачем і содою, перемішуємо.
5. За бажанням додаємо сухофрукти, родзинки або цукати, ванілін чи цукор ванільний. Добре перемішуємо.
6. Викладаємо у форму (якщо форма силіконова, змащувати не потрібно) та випікаємо 55 хвилин при 170°C.

Раніше LIFE розповідав, як пофарбувати яйця на Великдень натуральними барвниками без жодної шкоди для здоров'я.