Існує безліч рецептів великодніх пасок, і кожен з них вартий того, щоб їх готувати. Але інколи у господинь трапляється прикрість - це коли з дріжджовим тістом ще досі на "ви", а результат тішить не завжди. Вихід є - можна приготувати ароматну, пухку і мегасмачну сирну паску, яку треба випікати.
Своїм рецептом приготування особливої паски поділилася в Instagram блогерка, що пише під ніком vita_foodblog.
За словами блогерки, паска без дріжджів має зовсім інший характер — вона легка, волога всередині і має виразний сирний смак. Така паска — чудова альтернатива традиційній, особливо якщо хочеться чогось простішого в приготуванні.
Інгредієнти для сирної паски:
- сир кисломолочний – 350 г;
- вершкове масло – 150 г;
- цукор – 1 склянка;
- яйця – 2 шт.;
- ванілін – щіпка або ванільний цукор;
- родзинки, сухофрукти – 100 г;
- розпушувач – 1 упаковка;
- сода – 1/4 чайної ложки;
- борошно – 300 г;
- цукати/родзинки, цедра – до смаку.
Як приготувати паску з сиром
1. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з цукром до однорідної маси.
2. Додаємо кисломолочний сир (краще брати м’який або гарно перебити його блендером) і ще раз збиваємо.
3. Додаємо яйця та знову збиваємо.
4. Додаємо борошно з розпушувачем і содою, перемішуємо.
5. За бажанням додаємо сухофрукти, родзинки або цукати, ванілін чи цукор ванільний. Добре перемішуємо.
6. Викладаємо у форму (якщо форма силіконова, змащувати не потрібно) та випікаємо 55 хвилин при 170°C.
Раніше LIFE розповідав, як пофарбувати яйця на Великдень натуральними барвниками без жодної шкоди для здоров'я.