RU  UA

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Life

Новини

11 вересня

16 серпня

6 серпня

5 серпня

1 серпня

30 липня

29 липня

26 липня

1 липня

20 червня

Всі новини

До тещі на млинці: як святкують третій день Масниці і що треба знати зятям

Щороку українці святкують Масницю, що відображає перемогу весни над зимою – цьогоріч це свято припадає на 11-17 березня. Третій день святкувань називають "Тещиними млинцями".

Про традиції цього дня Масляної розповідає "Апостроф".

Згідно зі старовинними звичаями у Масляну середу влаштовувався великий бенкет, де основними учасниками були зять і теща. Турботливі господині годували не лише своїх чоловіків, але й усіх їхніх родичів, демонструючи свою гостинність та кулінарні здібності. Вважалося, що саме в цей святковий день можна було їсти скільки заманеться. Усі гості завжди мали бути ситими та задоволеними.

Варто зазначити, що кількість страв на столі у тещі вважалася індикатором того, наскільки добре або погано зять себе поводив протягом минулого року. І чим гостиннішою буде теща цього дня – тим щасливішим буде подружжя протягом року.

Кожна господиня мала свій особливий рецепт млинців із найрізноманітнішими начинками, якими гостинно частувала своїх гостей. Варто зазначити, що для багатьох сімей було справжнім викликом годувати запрошених, а іноді навіть збитково. Це відбувалося тому, що зазвичай у подружжя була не єдина заміжня донька, відповідно і гостей могло бути чимало. Крім вишуканих страв, влаштовувалися співи, різноманітні сценки та розваги, в яких брали участь і теща, і зять.

Раніше ми публікували відеорецепт марокканських дірчастих млинців.