RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Life

Новини

11 вересня

16 серпня

6 серпня

5 серпня

1 серпня

30 липня

29 липня

26 липня

1 липня

20 червня

Всі новини

Червивий Місяць у березні: коли настане і яких переломних подій чекати

Під час березневої повні на нас чекає одразу кілька неймовірних явищ, одне з яких називають "Червивим Місяцем".

Про це повідомляє "Апостроф Лайф".

Походження назви "Червивий Місяць "

Березневий повний місяць індіанці Північної Америки називали "Червивий Місяць". Спочатку вважалося, що це пов'язано з появою дощових хробаків навесні. Проте дослідження показали, що назва походить від личинок жуків, які починають виходити з-під кори дерев та зимових укриттів у цей час.

Читайте також: Головна подія тижня - день весняного рівнодення: гороскоп з 18 по 24 березня для всіх знаків

В інших культурах березневий Місяць має різні назви:

  • Великодній Місяць: У західній культурі перша весняна повня часто асоціюється з Великоднем, який зазвичай припадає на цей період.
  • Місяць Вітрів: У корінних американців березневий повний місяць символізував сильні весняні вітри.
  • Місяць Воронів: У японців і китайців цей повний місяць відомий як Місяць Воронів, оскільки в цей період ворони повертаються після зимової міграції.

Астрономічні події березня 2024 року

Червивий Місяць

Перший весняний повний місяць відбудеться 25 березня 2024 року о 9:00 за Києвом. У цей час Місяць перебуватиме у сузір'ї Діви.

Мікромісяць

У момент повні Місяць перебуватиме на максимальній відстані від Землі, близько 406 000 кілометрів. Це явище відоме як апогей і призводить до появи мікромісяця (коли він здається меншим за звичайний).

Напівтіньове місячне затемнення

Під час повного місяця також відбудеться напівтіньове місячне затемнення. Таке затемнення відбувається, коли Місяць проходить через зовнішню, слабшу частину тіні Землі, яку називають напівтінню. Максимальна фаза затемнення спостерігатиметься 26 березня о 07:33 за Києвом, коли 95,6% поверхні Місяця буде вкрито півтінню.

Вплив на Землю та астрологія

На відміну від сонячних, місячні затемнення не мають прямої дії на Землю або її електронні системи. Однак вони часто асоціюються з емоційною напругою, перепадами настрою та переломними подіями.

В астрології "Червивий Місяць" вважається часом для завершення та нових починань. Це може бути слушний час для того, щоб попрощатися з минулим і закласти основу для майбутнього. Крім того, оскільки березнева повня відбувається в сузір'ї Діви, вона може спонукати до порядку, практичності та самовдосконалення.

У поєднанні з місячним затемненням, яке також очікується 25 березня, "Червивий Місяць" може спровокувати зіткнення, чвари і навіть військові конфлікти. Це підтверджує й астролог Влад Росс - на його думку в цей період існує загроза повномасштабної війни, яку може розв'язати Китай.

"Дуже велика потенційна можливість - Китай роздумує напасти на Тайвань саме в цьому місяці і тоді - бум! - вибухне Третя Світова війна. Цього року якщо Китай на Тайвань не нападе прямо в березні-квітні в період місячного та сонячного затемнення, то точно це зробить восени", - стверджує астролог.

Раніше ми розповідали, які є народні автомобільні прикмети.

  • Вас також може зацікавити:

"Розпочався день чорних лебедів": астролог дав новий прогноз на 2024 рік

Не скаржитись, а працювати: 4 народні прикмети з залучення багатства

Грім, дощі і перші весняні квіти: які прикмети в березні розкажуть про літо