RU  UA

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Life

Не розповідайте нікому про свої плани: яке свято 20 березня і що треба зробити в цей день

20 березня в церковному календарі відзначається як день пам’яті Марії Єгипетської. В цей день краще промовчати про свої плани на життя та заповітні мрії, щоб не перешкоджати їх здійсненню.

Тому далі "Апостроф Лайф" з посиланням на ТСН розкаже основні традиції та заборони дня.

Читайте також: Коли і як правильно посадити перець навесні: виросте до кінця сезону

20 березня – свято

День пам’яті Марії Єгипетської відзначається 20 березня з метою вшанування Марії Єгипетської, яка жила наприкінці 5-го – на початку 6-го століття в Олександрії.

У віці 12 років вона залишила родинний дім і почала життя, сповнене розпусти, зводячи на шлях гріха багатьох молодих людей. Цей спосіб життя тривав 17 років, доки вона не зазнала духовного переродження через Божу волю.

Вона вирішила приєднатися до моряків, маючи бажання спокусити чоловіків на борту. Проте після прибуття та візиту до храму дівчина виявила, що невидима сила їй заважає. У цей момент вона усвідомила свої гріхи, що стали перешкодою на шляху до святині. Вже після просвітлення Марія легко увійшла до храму і поклонилася перед Святим Хрестом.

День пам'яті мучениці Фотини Самарянині

Фотина, мешканка Самарії, жила в час, коли самаряни та юдеї уникали спілкування через глибокі міжетнічні розбіжності. Під час відвідування криниці, вона зіткнулася з Ісусом, який попросив у неї води. Фотина була здивована його проханням, проте Ісус обіцяв їй "воду живу", від якої вона ніколи не зазнає спраги.

Ця подія кардинально змінила її життя, і Фотина стала однією з послідовників Ісуса. Проте віра Фотини та її сім'ї привела до їхнього переслідування, але не відступили від свого до самого кінця

Прикмети дня

В цей день наші предки вірили, що якщо уважно слідкувати за наступними явищами природи, то можна передбачити потенційні зміни в погоді та майбутній врожай:

  • Дощить — на великий урожай грибів.
  • Півень кричить під час дощу — покращиться погода.
  • Хмари пливуть проти вітру, а ворони літають високо в небі — до дощу чи снігопадів.

Що не можна робити

Наші пращури вірили, що у цей день слід уникати розмов про свої наміри та мрії з іншими, оскільки це могло перешкодити їхньому здійсненню.

Варто також не вдягати одяг, зробленого з будь-якого матеріалу, окрім льону. Це дозволить вберегтися від злих сил.

Що краще зробити

Зазвичай у цей день люди мали звичку вмиватися водою з колодязя, а також використовували її для городів. Вони вірили, що вода сьогодні має особливі цілющі властивості, котрі також можуть сприяти врожайності.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що треба зробити в День весняного рівнодення.

  • Вас також може зацікавити:

Не робіть цього, щоб не жалкувати весь рік: яке свято 19 березня і що не треба робити в цей день

Головна подія тижня - день весняного рівнодення: гороскоп з 18 по 24 березня для всіх знаків

Не скаржитись, а працювати: 4 народні прикмети з залучення багатства