RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Life

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

День весняного рівнодення: що треба зробити в цей день, традиції і прикмети

У середу, 20 березня, настає День весняного рівнодення, або, як його називаються у народі, Сонцеворот. Саме цей час знаменую собою початок астрономічної весни, час оновлення та розквіту природи. В Україні з давніх-даван існували свої традиції та прикмети цього дня.

Що можна робити в День весняного рівнодення і які існували заборони, розповідає "Апостроф".

Читайте також: Головна подія тижня - день весняного рівнодення: гороскоп з 18 по 24 березня для всіх знаків

Серед обмежень традиційно не можна пліткувати, конфліктувати, злитися, оскільки негативні емоції, висловлені цього дня, є небезпечними та можуть створити руйнівні енергії. Окрім того, в день Солцевороту слід дотримуватися чистоти у домі. І жодним чином позичати гроші. Також вважалося, що не можна садити вербу, оскільки це може накликати неприємності та відвернути удачу.

А от серед того, що необхідно зробити у день Сонцевороту - прибрати у будинку, позбавившись від непотрібних речей; помиритися з тими, з ким посварився; загадати бажання - воно обов'язково збудеться, особливо якщо стосується кохання.

Вважається, що в день весняного рівнодення межа між матеріальним світом та надчуттєвим дуже тонка, тож людина має шанс привернути до свого життя удачу, гармонію та любов. У перші 12 днів після рівнодення можна запрограмувати весь рік.

Існувала традиція принести в домівку вербу, що розпустилася - вона прибере з дому все старе й негативне а також захистить від нечистої сили.

Раніше ми розповідали, які є народні автомобільні прикмети.

  • Вас також може зацікавити:

"Розпочався день чорних лебедів": астролог дав новий прогноз на 2024 рік

Не скаржитись, а працювати: 4 народні прикмети з залучення багатства

Грім, дощі і перші весняні квіти: які прикмети в березні розкажуть про літо