RU  UA

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Life

Новини

1 липня

20 червня

Всі новини

Не їж з ножа – будеш злим, як ніж: пояснюємо народні прикмети з глибини віків

Однією з найрозповсюджених приказок в народі є "Не їж з ножа - злим будеш". У такий спосіб дітей застерігали про небезпеку, адже вони могли порізати собі язика. Є різні варіанти закінчення вислову "Не їж з ножа...".

"Апостроф Лайф" розповідає, звідки пішла ця народна прикмета не їсти з ножа та чому людина може стати злою.

Читайте також: "Щоб не наврочити": головні прикмети і забобони вагітним жінкам

Як виникла негласна заборона їсти з ножа

У давнину були проблеми з гігієною, ліками та взагалі медициною, тому їсти з ножа заборонялося, інакше можна було занести інфекцію та ніхто би не вилікував. Ця народна заборона передавалася з покоління в покоління.

Варіанти закінчення вислову "Не їж з ножа..."

"... станеш злим". Раніше з ножа могли їсти непрохані гості з далечин, яких не сприймали місцеві жителі. Також так могли їсти розбійники та завойовники, тому вважалося, що такі дії можуть зробити людину злою, жорстокою та агресивною, як варвари.

"... станеш дурним". Є повір'я, якщо людина їсть з ножа, то "відрізає шматок розуму" від себе. Теж саме стосувалося шиття одягу на собі.

"... чоловік зіп'ється". Також деякі жінки у давнину казали своїм знайомим, які їли з ножа, що в них чоловік почне прикладатися до пляшки, якщо продовжать це робити.

"... продірявиш свою ауру". Езотерики вважають, що це може пошкодити ауру - захисне біополе людини. Чим триваліший контакт з гострим предметом, тим сильніше буде негативних наслідків для цього біополя. Тоді з людини буде просочуватись життєва енергія. Також через створені діри можуть пройти злі сили та заволодіти душею.

"... хворітиме серце". Езотерики вважають, якщо людина буде їсти з ножа, то в неї з'являться проблеми із серцем, може спричинити навіть інфаркт. Але медично це не доведено.

Раніше ми пояснювали, як визначити тривалість життя по лініях на долоні.

  • Вас може зацікавити:

До чого призводить розбита чашка: прикмети і забобони

Як зрозуміти, що скоро можна розбагатіти: головні прикмети

Попередження про нещастя: які існують прикмети про ремонт і поломки в будинку