RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

20 травня

19 травня

18 травня

Всі новини

Собор архангела Гавриїла: як привітати зі святом і що треба зробити, щоб залучити щастя і удачу

За новим церковним календарем, 26 березня, православні віруючі відзначають свято Собору архангела Гавриїла. Цього дня Архангел спускається з неба, щоб виконати бажання людей, тому святому треба обов'язково помолитися.

"Апостроф Лайф" розповідає про прикмети та заборони цього дня.

Читайте також: "Щоб не наврочити": головні прикмети і забобони вагітним жінкам

Собор архангела Гаврила, встановлений на честь подяки небесному посланцю, який сповістив Діву Марію про народження Спасителя людства.

Архангел Гавриїл був обраний Богом, щоб донести до Богородиці добру звістку. Також архангел охороняв Богородицю під час її земного життя. Він повідомив Йосипу Обручнику про таємницю втілення Ісуса Христа, а пізніше попередив про підступність Ірода і підказав тікати до Єгипту з Немовлям та Богородицею.

Фото: Pixabay

Що заборонено цього дня

Серед заборон, що сьогодні не можна робити - сваритися, ображатися, злитися, ображати будь-кого, відмовляти у допомозі. Триває Великий піст 2024, тим, хто постить, у цей день належить сухоїдення. З Гавриїла Благовіста традиційно розпочинаються весняно-польові роботи, тому в давні часи з цього дня вже заборонялося займатися прядінням.

Що дозволено у цей день

У архангела Гавриїла просять допомоги в лікуванні хвороб, захисту худоби, свійських тварин і бджіл. Святий береже мисливців від нападу хижих звірів, а рибалок - від нещасть на воді. Вважається, що цього дня архангел спускається з небес, щоб виконати бажання людей, тому святому треба обов'язково помолитись.

Прикмети дня

За прикметами дня судять про погоду та врожай:

  • Якщо у цей день заморозок - буде врожай ярого хліба;
  • погода ясна та тепла – до врожаю фруктів;
  • верба зацвіла - час пасіку виставляти;
  • багато "сережок" на вербі - рік буде врожайним та багатим;
  • зазеленіла черемха, то можна садити ранню картоплю.

Фото: Pixabay

Привітання

Вітаю з Днем Собору Архангела Гавриїла. Бажаю, щоби Благовісник Святий Архангел Божий Гавриїл почув нас, дарував захист від ворогів і приніс звістку про мир в нашій неньці Україні.

***

Сьогодні, в цей священний день, коли небесні сили тішаться, ми збираємося, щоб відзначити свято Собору Архангела Гавриїла. Це день, коли ми згадуємо про таємничість Божої мудрості та Його нескінченне милосердя. Архангел Гавриїл — вісник добрих вістей, посланець світла та надії. Його присутність завжди наповнена благодаттю та величчю, його слова приносять втіху та покой. Нехай його благословенна опіка супроводжує наші кроки і дає нам силу та мудрість у всіх наших дія!

***

Нехай цей день буде сповнений радістю, любов’ю та внутрішнім спокоєм для кожного з нас. Нехай ми відчуємо благословення небес та почуємо шепіт ангельських крил, що лине над нами з небесної висоти.

***

Зичу вам всім світлого свята Собору Архангела Гавриїла. Нехай цей день принесе вам віру, надію та любов, і нехай Божа благодать завжди сяє на вашому шляху.

Раніше "Апостроф" писав, як визначити тривалість життя лініями на долоні.

  • Вас також може зацікавити:

До чого призводить розбита чашка: прикмети і забобони

Як зрозуміти, що скоро можна розбагатіти: головні прикмети

Попередження про нещастя: які існують прикмети про ремонт і поломки в будинку