RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Life

Новини

11 вересня

16 серпня

6 серпня

5 серпня

1 серпня

30 липня

29 липня

26 липня

1 липня

20 червня

Всі новини

Чи варто тримати чорного кота вдома: пояснюємо прикмети

Присутність чорної кішки в житлі, згідно з поширеними забобонами, обіцяє безліч неприємностей і негараздів для мешканців будинку - чи це так насправді.

Про це розповів "Апостроф Лайф".

Існує думка, що тварина темного забарвлення може стати джерелом проблем і негараздів. Подібні забобони глибоко вкоренилися у свідомості людей.

Читайте також: Ластівка звила гніздо під дахом будинку: про що говорить народна прикмета

Звідки бере свій початок прикмета про чорну кішку?

До цього дня в народі побоюються зустрічі з цими тваринами. Багато людей уникають їх, побоюючись потрапити у лихо, якщо чорна кішка перебіжить їм дорогу.

У далекому минулому кішок темного забарвлення нерідко асоціювали з чаклунством і магією, що й спричинило виникнення подібних забобонів.

Не все так погано, як про це розповідають

Не варто беззастережно вірити у негативний вплив чорних кішок на життя людини. На противагу поширеним забобонам існує думка, що кішка темної масті, яка проживає в будинку, є потужним оберегом, що захищає господарів від будь-якого негативного впливу - псування, пристріту, заздрощів і злих сил.

Більш того, вважається, що ця тварина сприяє звільненню від головного болю, втоми та перепадів артеріального тиску, завдяки чому її можна по праву називати домашнім цілителем. Якщо така кішка випадково забреде до вашої оселі, її слід обов'язково впустити та нагодувати, ні в якому разі не проганяючи.

Існує повір'я, що ці тварини приходять туди, де панує негативна атмосфера, щоб очистити простір від всього поганого, що накопичилося.

Ставлення до чорних кішок у різних народів та культур

У різних культурах та країнах ставлення до чорних кішок неоднозначне. Жителі Стародавнього Єгипту шанували кішок як священних тварин, які втілюють божественне начало. Вони вважали їх символами краси, грації та витонченості, вірили, що кішки приносять удачу.

У Європі існує переконання, що чорний кіт сприяє процвітанню та добробуту сім'ї.

Слов'янські народи також вважали за краще тримати в будинку кішок темної масті, розглядаючи їх як оберіг від злих духів, нечистої сили, заздрісників та злодіїв.

Існувало повір'я, що якщо впустити чорну кішку першою у новий будинок, це вбереже старшого члена сім'ї від можливої смерті.

Крім того, самотні дівчата вірили, що якщо взяти до себе таку тварину, то незабаром їхнє життя налагодиться, і у них з'явиться багато шанувальників.

Сучасні прикмети про чорні кішки

У наші дні прикмети та забобони, пов'язані з чорними кішками, не втратили своєї актуальності. Багато людей, як і раніше, побоюються їх появи, вважаючи поганою прикметою, якщо така кішка перейде дорогу або забреде до будинку.

Проте не менш поширена й протилежна думка, згідно з якою чорна кішка є символом удачі та доброї долі для своїх господарів.

Раніше ми також розповідали про те популярні прикмети про гроші біля дзеркала.

  • Вас також може зацікавити:

Будете мати неприємності: які речі за народними прикметами не можна займати сусідам

Ретроградний Меркурій у квітні: який він має вплив і що категорично заборонено робити

Сонце з'їдають крилаті перевертні: повір'я про сонячне затемнення в українців та інших народів