RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Life

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Що означає кішка на порозі будинку: пояснюємо забобони і прикмети

Кішки мають особливу чутливість до тонких енергій і надприродних явищ, тому до їхньої поведінки ми ставимося з особливою увагою. Вважається, що, лягаючи на поріг, вони про щось попереджають.

Про це розповів "Апостроф Лайф".

Прикмета перша

Легенди свідчать, що якщо кішка укладається на порозі вдень, це обіцяє достаток і благополуччя в будинку. За повір'ям, пухнаста захисниця таким чином оберігає своє житло від проникнення чужої негативної енергетики, адже цей кордон між світами особливо тонкий.

Читайте також: Чи варто тримати чорного кота вдома: пояснюємо прикмети

Прикмета друга

Інше поширене повір'я вказує, що кішка, що лежить на порозі ввечері, віщує несподіваних гостей. Причому вважається, що якщо кішка згорнулася калачиком і лежить мордочкою до вхідних дверей, то гість принесе добрі новини чи навіть подарунки. А от якщо мордочка кішки дивиться у бік житла, то візит обіцяє бути неприємним.

Прикмета третя

Кіт, що лежить на порозі вночі, нерідко асоціюється з потойбічними силами. Люди вірять, що таким чином тварина намагається захистити сім'ю від злих духів. При цьому, якщо тварина поводиться неспокійно, смикає лапами або хвостом, повертається до порога спиною, то ці дії тлумачаться як знак лиха, що наближається.

Також існує повір'я, що коли домочадця немає вдома тривалий час, кішка лягає на поріг, чекаючи на його повернення. Без господарів вона ніби наглядає за будинком, охороняє кордони та захищає житло від недоброзичливців.

Вірити у прикмети чи ні, кожен вирішує собі сам. Однак прислухатися до поведінки свого улюбленого вихованця, помічати зміни в його звичках та самопочутті – це важлива частина дбайливого ставлення до свого чотирилапого друга.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, чому кішка приносить мишу до будинку.

  • Вас також може зацікавити:

Ніколи так не робіть: пояснюємо популярні прикмети про гроші біля дзеркала

Чому не можна зберігати чужий посуд вдома: пояснюємо популярні прикмети

Примножують багатство: чотири "грошові" прикмети, про які мало хто знає