RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Life

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Не дивитися на вогонь і не спати на спині: чи дійсно такі страшні забобони для вагітних

Велика кількість прикмет та забобон створювались саме у важливі для людей моменти, як, наприклад, під час вагітності. Це дуже відповідальний період, адже батьки майбутньої дитинки бажають своєму малюку лише найкраще. Саме тому існує скільки вірувань про заборони для майбутніх матерів під час вагітності.

Далі "Апостроф Лайф" пояснить поширені прикмети про заборони для вагітних.

Читайте також: Ніколи так не робіть: чому заборонено дивитися на немовля через голову

Вважається, що вагітним не варто дивитися на моторошні речі чи фільми, адже є думка, що це може вплинути на дитину. Суть цієї прикмети в тому, що вагітні більш емоційно сприйнятливі, а емоційний стан матері має прямий вплив на розвиток дитини.

Існує також прикмета, що вагітним не варто спати на спині, оскільки це може бути небезпечно. Гінекологи дійсно радять уникати такої позиції починаючи з другого триместру. Проте причина не в прикметі, а в тому, що таке положення може стиснути нижню порожню вену, що сповільнює кровопостачання до плоду та збільшує ризики гіпоксії і відшарування плаценти.

Відома також прикмета про те, що споживання червоних ягід майбутньою мамою призведе до народження дитини з рум'янцем. В минулому вірили, що це може бути милим, проте такий «рум'янець» може бути пов'язаний з діатезом, тому цю прикмету краще розглядати як нагадування – все треба їсти помірковано.

Фото: istockphoto

Варто також згадати про такий забобон: якщо вагітна часто сидить, склавши ногу на ногу, це може призвести до виникнення клишоногості у дитини. Ця поза для сидіння не може напряму вплинути на формування ніг дитини, проте вона дійсно може порушувати кровообіг матері.

Є ще велика кількість прикмет для вагітних, що мають глибоке коріння в давніх віруваннях. Ось, наприклад, декілька з них:

  • вагітним не варто стригти волосся – вірили, що життєва енергія людини міститься саме у волоссі;
  • сидіти на порозі чи переступати через колоди – адже поріг та схожі перешкоди традиційно вважалися межею між нашим та потойбічним світами;
  • не дивитися на вогонь - ця прикмета також має коріння в народних віруваннях і забобонах. Вважалося, що так вагітна жінка може нашкодити здоров'ю ненародженої дитини, викликаючи у неї тривожність чи занепокоєння;
  • не купувати речі для дитини до її народження – адже тоді злі духи можуть вселитися в них і нашкодити майбутньому малюку.

Фото: istockphoto

Нагадаємо, раніше ми пояснили кілька прикмет про сон.

  • Вас також може зацікавити:

Чому не можна вимітати сміття за поріг хати: пояснюємо народну прикмету

Будете мати неприємності: які речі за народними прикметами не можна позичати сусідам

"Кумівські" народні прикмети: кого не можна брати хрещеними батьками